vine camera video

Nu ook bestaande video’s uploaden bij Vine

Vine voor iPhone laat je nu ook bestaande video's uploaden. Bovendien zitten er veel meer tools in om video te bewerken, bij te snijden en

vine camera videoVine geeft gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om ook oude video’s te uploaden naar de dienst. Voorheen was je verplicht om een 6 seconden durende video te maken vanuit de app. Maar een app-update voor de iPhone – die later vandaag verschijnt – laat je nu ook langere video’s importeren in de Vine-app. Daarna verkort je de video tot een fragment van 6 seconden, klaar om te publiceren op de site. Het maakt het een stuk makkelijker om leuke filmpjes te uploaden, omdat je niet meer vastzit aan de werkwijze van Vine zelf. Je kunt nu alle tijd nemen om een goede video te maken en knipt daarna het meest interessante gedeelte eruit.

Vine voegt de nieuwe mogelijkheid toe om te zorgen dat er meer filmpjes op de site worden gepubliceerd. Er kijken elke maand meer dan 100 miljoen mensen naar Vine-video’s via de site, de mobiele app of via websites van derden. Je kunt de video’s namelijk ook embedden, zoals we op iCulture regelmatig doen met uitlegfilmpjes over nieuwe iOS 8-functies. Niet al die mensen hebben een Vine-account, want je kan via de zoekfunctie op de website zoeken naar filmpjes, zonder een eigen account te hebben.

In de vernieuwde app is het ook makkelijker gemaakt om video’s te bewerken. De bewerkingsfuncties zijn sneller en preciezer dan voorheen, met een schaartje om een fragment weg te knippen en een muteknop om ongewenste achtergrondgeluiden weg te halen. Het spontane gaat er daardoor wel een beetje vanaf, want je kunt met preview en undo precies zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien en eventueel nog wat bijsturen.

vine camera iphone

Via het steeksleutel-symbool krijg je toegang tot nog veel meer camera-gereedschappen, zoals een raster om recht te filmen en de mogelijkheid om de focus te vergrendelen – ook bij de frontcamera. Er is bovendien een ghost mode waarmee je steeds het vorige frame van de opname te zien krijgt. Handig als je de continuïteit van je filmpje belangrijk vindt en liever niet ziet dat objecten na elke pauze zijn versprongen. Met de zaklamp-functie kun je betere video’s maken onder slechte lichtomstandigheden.

Kortom, een hoop verbeteringen in deze app en de moeite om even uit te proberen, zodra de update er is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 18:34
Categorie Apps
Onderwerp vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.