ipad-air-2-mockup-1

‘Volgende generatie iPad Air krijgt 2GB RAM-geheugen’

Volgens geruchten krijgt de iPad Air 2 maar liefst 2GB RAM-geheugen, voor iOS 8-functies die een zwaarder beroep doen op de prestaties.

ipad-air-2-mockup-1We kijken niet alleen vol spanning uit naar de iPhone 6. Ook de volgende generatie iPad Air heeft onze warme belangstelling. Nieuwe geruchten wijzen erop dat de iPad Air meer intern geheugen krijgt: van 1GB naar 2GB. Dit zal alleen bij de iPad Air gebeuren, niet bij de goedkopere iPad mini met retinascherm.

Sinds de derde generatie iPad heeft Apple gekozen voor 1GB en sindsdien is de hoeveelheid RAM hetzelfde gebleven. Dat heeft enerzijds te maken met kostenbeheersing, maar ook met batterijduur en benodigde fysieke ruimte. Waarom Apple dan toch lijkt te kiezen voor meer RAM, zou te maken kunnen hebben met nieuwe functies in iOS 8 die een zwaarder beroep op de performance doen. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een split-screen weergave, waar meer werkgeheugen voor nodig is dan bij gebruik van een losse app.

ipad-air-2-mockup-5

Dezelfde bron van TechNews zegt over de iWatch dat er 512MB RAM-geheugen in zit en 8GB opslagruimte voor apps en andere eigen content. TechNews voorspelde eerder correct dat Apple saffierglas zou gebruiken voor de Touch ID vingerafdrukscanner, maar zat er ook wel eens naast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 20:57
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.