You-Against-Me-icon

Review: You Against Me combineert landjepik met een kaartspel

You Against Me is een originele combinatie van een kaartspel en landjepik, waarbij je een kaart met vakjes zo snel mogelijk over moet nemen. De game is relatief simpel, maar bevat wat complexe regeltjes.

You-Against-Me-icon
Veel toegankelijker dan kaartgames worden de meeste spellen niet, maar onder dit onschuldige uiterlijk gaan vaak verrassend complexe games schuil. You Against Me is geen uitzondering: het combineert een kaartgame met het klassieke landjepik.

In You Against Me draait het allemaal om het overnemen van een spelbord met 25 genummerde vierkantjes. Iedere speler heeft een eigen kleur. Zodra alle vakjes gekleurd zijn of de kaartenstapel leeg is, wint de speler met de meeste blokjes in zijn of haar kleur.

Vakjes kleuren, kaarten trekken

Vakjes op jouw naam zetten doe je met genummerde kaarten die corresponderen met de cijfers op het spelbord. Je hebt altijd vijf kaarten in je hand en het is aan jou om op het juiste moment het juiste blokje te vullen. Door blokken in te sluiten zet je ze permanent op jouw naam en kunnen ze niet meer worden overgenomen.

You-Against-Me You-Against-Me

You Against Me wordt pas echt interessant (en tegelijk wat verwarrend) als je een nieuwe kaart van de stapel trekt. Je kunt namelijk kaarten van je tegenstander afpakken om hem het cijfer te ontnemen. Hierdoor krijg je een willekeurig cijfer in je eigen hand, en zorg je ervoor dat je de ander te snel af bent. Een tutorial legt je stap voor stap uit hoe dit werkt. Na een paar potjes heb je het al onder de knie, zo blijkt uit ervaring.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een spel te starten. Zo speel je online tegen vrienden of onbekenden via Game Center en neem je het offline op tegen de computer of deel je de iPhone met Pass and Play. Wij hadden nog wat moeite met het vinden van willekeurige spelers via Game Center, dus een vriend uitdagen heeft zo zijn voordelen. Met iemand spelen die je kent heeft ook zijn voordelen tijdens het spelen, vooral omdat de game turn based is. Voor You Against Me is dit zowel een zegen als een vloek.

Wachten is nooit leuk

Het is namelijk heel fijn dat je de game op ieder moment op kunt starten om een zet te doen, maar dat betekent ook dat je soms uren kunt wachten totdat de andere speler een kaartje legt. Meerdere games tegelijk spelen is de enige oplossing om wat vaker te kunnen spelen, of je daagt een vriend uit die je vervolgens kunt herinneren dat hij aan de beurt is.

Als de vaart er lekker in zit is You Against Me namelijk op zijn best. Snel kaarten van elkaar afpakken terwijl je probeert om zo slim mogelijk de juiste vakjes in te sluiten kan in een heel hoog tempo, zodat een potje maar een paar minuutjes hoeft te duren.

You-Against-Me You-Against-Me

Conclusie You Against Me review

You Against Me is een simpel maar vermakelijke kaartgame, die dankzij de overzichtelijke en kleurrijke interface erg toegankelijk is. Het vergt vervolgens wel wat oefening om alle kleine regeltjes onder de knie te krijgen, en het is jammer dat het zo lang duurt om andere spelers te vinden. Op de bank iemand uitdagen werkt echter perfect, en ook de computergestuurde spelers zijn slim genoeg om offline een potje te spelen. Voor €0,99 is de game in ieder geval het proberen waard, zeker als je toe bent aan een vernieuwend kaartspel.

Pluspunten

  • Simpele en overzichtelijke vormgeving
  • Zowel online als offline te spelen
  • Na een paar potjes heb je de game onder de knie

Minpunten

  • Willekeurige spelers zoeken duurt soms lang
  • Lang wachten om een zet te doen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2015, 20:43
Categorie Games
Onderwerp kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.