Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Hearthstone-iPhone-iPad

Hearthstone voor iPhone en iPad: alles wat je moet weten

Hearthstone: Heroes of Warcraft is een populaire kaartgame voor iPhone en iPad. In deze gids lees je de basisregels en hoe je snel nieuwe kaarten vrijspeelt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Hearthstone-iPhone-iPad

Hearthstone: Heroes of Warcraft is een van de populairste games voor de iPhone en iPad, en dat is niet voor niks. Je kunt je uren vermaken met deze kaartgame van Blizzard, zeker als je weet wat je moet doen en hoe je een goede start maakt. In dit artikel helpen we je op weg en geven we je wat handige tips.


De online kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft begon als PC-game, maar vond daarna al snel zijn weg naar tablets en smartphones. Dankzij de toegankelijke besturing en potjes die meestal maar tien minuten in beslag nemen is Hearthstone dan ook bij uitstek geschikt om op een touchscreen gespeeld te worden.

Hearthstone: een goed begin

Hearthstone-startscherm
Als je voor het eerst begint met deze gratis kaartgame, dan komt er nogal wat op je af. Na een tutorial (die best wat tijd in beslag neemt) staar je naar een menu met verschillende gamemodi, kun je pakjes kaarten kopen in de shop, zijn er dagelijkse uitdagingen en zijn er Solo Adventures en Arena-tickets om te kopen. Laat je hierdoor niet afschrikken, en loop alle modi rustig door.

Zo ontdek je dat de Play-modus de primaire plaats is waar je potjes zult spelen, Solo Adventures de singleplayer-uitbreidingen bevat en je in The Arena en Tavern Brawl leuke variaties op standaard Hearthstone-potjes kunt vinden. Dat is allemaal voor later, want als nieuwe speler kun je beter gewoon beginnen in de trainingmodus of in de Play-mode.

Dit zijn de verschillende Hearthstone modi:

 • Play Mode: Speel tegen anderen in Ranked en Unranked. De algemene spelmodus van Hearthstone.
 • Solo Adventures: Speel tegen eindbazen in de Adventures, en oefen met nieuwe kaarten in de trainingmodus.
 • The Arena: Tegen betaling stel je ter plekke een deck samen, dat je blijft gebruiken tot je twaalf keer wint of drie keer verliest. Hier kun je prijzen mee vrijspelen.
 • Tavern Brawl: Iedere woensdag krijgt deze spelmodus nieuwe regels, die Hearthstone geregeld op zijn kop zetten.

Kaarten vrijspelen doe je zo

Hearthstone-iPhone
In Hearthstone zijn er honderden digitale kaarten om te verzamelen, die allemaal netjes bij elkaar worden gezet in de collectie. Om tegen andere spelers je mannetje te staan zul je pakjes kaarten vrij moeten spelen, en daar heb je helemaal je portemonnee niet voor nodig (al kan dit natuurlijk wel). In Hearthstone zijn er namelijk flink wat gratis manieren om nieuwe pakjes kaarten te verdienen. Volg onderstaande stappen en voor je het weet heb je een indrukwekkende kaartencollectie.

Dagelijkse Quests
De primaire manier waarop je nieuwe kaarten verdient is via de Quests. Geheel in de stijl van World of Warcraft (het universum waar Hearthstone op gebaseerd is) zijn dit opdrachten die je moet vervullen om gouden muntjes te verdienen.

Honderd gouden muntjes staan gelijk aan een pakje kaarten, en in de regel betekent dit dat je na het volbrengen van twee Quests één pakje kaarten kunt kopen. Iedere dag staat er een nieuwe Quest op je te wachten, waarbij je meestal een x aantal potjes met een bepaalde Hero moet winnen. Hoe je potjes wint lees je verderop in dit artikel.

Hearthstone-iPhone

Verborgen Quests
Om je een beetje op weg te helpen, heeft Blizzard verschillende Quests verstopt in Hearthstone waar je flink wat goud mee vrij kunt spelen. Deze uitdagingen zijn echter nergens in de game te vinden, al verklappen wij deze verrassing graag om je collectie goud gestaag te laten groeien:

 • Win vijf games in Practice-mode voor een gratis Classic pakje kaarten
 • Speel een potje in Play Mode of Arena en verdien ook een gratis Classic pakje kaarten.
 • Speel drie potjes in Play Mode of Arena om honderd gold te verdienen (waar je dus een pakje van kunt kopen)
 • Level een van de Hero’s naar level tien en verdien een Classic pakje kaarten.
 • Win honderd games in Play Mode voor 300 gold
 • Win duizend games in Play Mode voor 300 gold
 • Speel iedere Hero vrij en krijg 100 gold
 • Versla alle Hero’s in de trainingmodus op expert voor 100 gold
 • Verzamel alle kaarten in de basic-set voor 100 gold
 • Verzamel alle kaarten in de classic-set voor 100 gold
 • Speel een potje op een iPad om een gratis Classic pakje te verdienen.
 • Speel een game op een iPhone om een gratis Classic pakje vrij te spelen.
 • Dit geldt ook voor een Samsung Galaxy S6, Android tablet en een Android smartphone: speel een potje en krijg steeds een pakje kaarten.

Naast de dagelijkse Hearthstone-quests kun je een keer per week ook een gratis pakje verdienen door je te verdiepen in de Tavern Brawl. Deze spelmodus is maar een paar dagen per week geopend, en bevat iedere keer een unieke set aan regels. Om je gratis pakje vrij te spelen hoef je maar een keer te winnen. Makkelijk toch?

Een simpel deck om mee te beginnen

Zodra je de tutorial van Hearthstone doorlopen hebt, is het tijd om je eigen deck met kaarten te maken. Dit kan behoorlijk complex worden, maar met de hulp van Hearthstone-websites als Hearthpwn en Hearthhead heb je binnen de kortste keren een deck bij elkaar. Schroom niet om daar een deck volledig over te nemen om kennis te maken met Hearthstone, al wordt de game pas echt leuk als je deze decks zelf aanpast op basis van jouw ervaringen en kaartcollectie.

Uit ervaring blijkt dat de Warlock-klasse een van de meest toegankelijke is om mee te beginnen, met een zogenaamd ‘Zoolock-deck‘. Kort gezegd betekent dit dat je beurt na beurt een Minion op het veld plaatst, zodat de tegenstander nooit de kans krijgt om jou in te halen. Naast de Warlock zijn de Hunter en Mage ook twee heroes om mee te starten. De Priest en Druid kun je beter bewaren tot je Hearthstone beter kent.

Hearthstone-iPhone

Bij het maken van een deck zijn er een aantal basisregels om te onthouden:

 • Ieder Hearthstone deck bestaat uit 30 kaarten en is een mix tussen Spells en Minions.
 • Alle Spell-kaarten zijn uniek voor iedere Hero. Denk dus goed na welke Hero je wilt voordat je na gaat denken over een deck.
 • Spells zijn een handige manier om het tij te laten keren in een wedstrijd, maar vul niet je hele deck er mee. Een goede balans tussen Spells en Minions is erg belangrijk.
 • Minions zijn de figuurtjes die je op het spelbord kunt plaatsen en ieder hun eigen aanvals- en levenspunten hebben. Sommige Minions hebben speciale vaardigheden die op de kaart geschreven staan.
 • Het kristal bovenin de kaart laat zien hoe duur de kaart is om te spelen. In de regel zijn de betere kaarten ook duurder, maar heb je een goede balans nodig zodat je ook in het vroege stadium van een spel genoeg mogelijkheden hebt.