iCulture-logo

Van de uitgever: vernieuwde indeling homepage en nieuwssectie

We hebben verbeteringen aan de homepage en de artikelpagina's doorgevoerd, die met name onze regelmatige bezoekers tegemoet komen. Zo is het nieuwsoverzicht sterk verbeterd en is de mobiele weergave verder geoptimaliseerd.

We zijn continu bezig om iCulture verder te verbeteren. Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest om een aantal verbeteringen aan de homepage en de artikelpagina’s door te voeren. Het resultaat laten we vandaag aan jullie zien. Samen met onze ontwikkelaar Alex (@stayallive) hebben we bepaalde contentblokken verschoven, is het nieuwsoverzicht sterk verbeterd en zijn er aanpassingen gedaan om te zorgen dat je als mobiele bezoeker sneller van onze content kunt genieten.

Chronologisch nieuwsoverzicht

Het onderdeel Nieuws is nu ook echt een chronologisch nieuwsoverzicht (stream) van alle gepubliceerde artikelen, dus ongeacht het type artikel (nieuws, apps, gidsen, tips, dossiers, reviews). Als je gerichter wilt lezen kun je de filtermogelijkheid bovenaan het overzicht gebruiken of naar de specifieke artikeltypen via het hoofdmenu.

Vandaag aanbevolen

In de oude weergave opende het nieuwsoverzicht met ‘Vandaag aanbevolen’; onze selectie van twee artikelen die je die dag zeker moet hebben gelezen. Deze nam echter relatief veel ruimte in, waardoor onze trouwe fans en veellezers nogal moesten bladeren om het laatst gepubliceerde artikel te kunnen lezen. We hebben dat aangepast door de ‘Vandaag aanbevolen’ naar de zijbalk te verhuizen. Bijkomend pluspunt dat we ‘Vandaag aanbevolen’ nu op elke pagina kunnen tonen. In de kleinere mobiele weergaven wordt dit onderdeel verborgen.

Overige verbeteringen

  • We herkennen nu of je een regelmatige bezoeker bent. Op basis van je gebruikerscookie worden bepaalde siteonderdelen verborgen of juist getoond. Een voorbeeld hiervan is dat we het contentblok met de drie aanbevolen dossiers op de homepage na herhaalde bezoeken nu verbergen voor vaste bezoekers.
  • Op de hoofdpagina’s voor elk artikeltype lichten we voortaan ook de drie aanbevolen en/of meest gedeelde artikelen uit.
  • Naar aanleiding van jullie feedback zijn de notificatiebalken voor “Breaking nieuws” en “Uitgelicht” voor artikelpagina’s naar onder het artikel verhuisd (tussen het artikel en de reacties). Dat helpt met name de lezers die mobiel via social (Twitter of Facebook) onze artikelen lezen.
  • De zijbalk heeft nu alleen een sectie Populair. De tab met ‘Trending’ artikelen werd nauwelijks geraadpleegd en diende ook niet het doel wat we oorspronkelijk voor ogen hadden.
  • Als laatste hebben we het hoofdmenu op de schop genomen en het complete uitklapgedeelte verwijderd. Mogelijk komt die later in een andere gedaante (bv. voor een specifiek menuonderdeel) weer terug, maar voor nu zijn de artikelen die we in het uitklapdeel toonden op een andere wijze beter te raadplegen.

iCulture homepage: oude situatie
De “oude” situatie voor de genoemde wijzigingen.

iCulture homepage: nieuwe situatie
De nieuwe homepage met alle verbeteringen.

We hopen dat de verbeteringen jullie bevallen en dat we hiermee de bezwaren over ‘verminderd overzicht’ hebben verholpen. Lees over de eerdere sitewijzigingen via de tag #newiCulture.

– Jean-Paul (@JeanPaulH) en Alex (@stayallive)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 18:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture, newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.