Card of Phones: nieuw kaartspel laat je spelen met smartphones

Met Game of Phones kun je een kaartspel met vrienden spelen en tegelijk met je telefoon spelen. Via Kickstarter wordt geld binnengehaald.

game-of-phones-stapelGame of Phones is een kaartspel, bedacht door twee designstudenten uit New York. Ze merkten dat op je telefoonscherm kijken tegenwoordig volkomen geaccepteerd is, ook als er anderen bij zijn. Tegelijk kun je met een smartphone ook veel leuke dingen doen, zoals multiplayer games spelen. Dat bracht ze op een idee: een kaartspel waarvoor je je smartphone nodig hebt. Zo kun je toch je smartphone blijven gebruiken, zonder dat anderen zich eraan hoeven te ergeren. Het idee mondde uit in Game of Phones, dat je voor $25 via Kickstarter kunt bestellen.

Voor verzendkosten naar Europa komt er nog $10 bij. Bij Game of Phones heb je te maken met fysieke kaarten. De leider in de game deelt kaarten uit en bepaalt welke persoon het beste antwoord heeft gegeven. De opdrachten hebben te maken met je iPhone. Je moet bijvoorbeeld de laatst geschoten foto laten zien, de meest zinloze app die je hebt geïnstalleerd, of als eerste een Instagram-like scoren. Je maakt dus actief gebruik van je telefoon en degene die als eerste tien opdrachten succesvol heeft afgerond, wint het spelletje. En het leuke is: ook vrienden die wat minder gangbare smartphones zoals BlackBerry’s of Windows Phone-toestellen hebben kunnen gewoon meedoen.

game-of-phones

Via Kickstarter is $6.000 nodig om Game of Phones te laten slagen. Dat bedrag is inmiddels al ruimschoots binnengehaald. Je hebt nog drie dagen om mee te doen. Voor de echt fanatieke investeerders is er de mogelijkheid om het kaartspel in een lasergegraveerde houten doos te kopen. Daarvan worden maximaal 25 stuks met de hand gemaakt.

Lees ook: App Lijst: De 15 beste sociale multiplayer-games voor de iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2014, 15:00
Categorie Games
Onderwerpen kaartspel, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.