Health-app in iOS 8 maakt losse apps voor accessoires overbodig

Fitness-accessoires hoeven in iOS 8 niet langer een eigen app te gebruiken. In plaats daarvan koppelen ze met de Health-app met je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 Health HealthKit Apple in de zorgDe Health-app in iOS 8 is een verzamelplek voor alles over je gezondheid, maar de app heeft nog een functie: een aantal accessoires kunnen vanuit de applicatie aan je iPhone worden gekoppeld. Hiermee maakt Apple losse apps voor fitness-accessoires overbodig. Volgens 9to5Mac zal de Health-app ondersteuning bieden voor hartslag- en bloeddrukmeters, glucosesensors en thermometers. Omdat Apple standaard Bluetooth-protocollen gebruikt, zullen veel accessoires werken zonder dat fabrikanten HealthKit-ondersteuning moeten integreren.

Op het moment zijn er flink wat gezondheidsaccessoires die met je iPhone gekoppeld worden, maar deze apparaten vereisen allemaal hun eigen apps. Dat is al snel onhandig: je gewicht staat bijvoorbeeld in een losse weegschaal-app, terwijl je hartslag in een andere app staat vermeld. De Health-app in iOS 8 biedt een verzamelplek voor informatie uit gezondheidsapps, maar kennelijk gaat Apple een stapje verder: accessoires worden gewoon rechtstreeks met de Health-app gekoppeld. Meetdata hoeft hierdoor niet meer door een losse app te worden opgevangen. Dat brengt een duidelijk voordeel met zich mee: je hoeft je niet langer zorgen te maken over alle apps die op de achtergrond moeten draaien. Fabrikanten hoeven zich op hun beurt niet meer te bekommeren over het maken en onderhouden van een eigen app.

Hoewel de Health-app rechtstreeks met fitnessaccessoires verbindt, kunnen andere apps de data alsnog gebruiken. Met de HealthKit-API is het voor apps mogelijk de data uit de Health-app te halen en op een eigen manier te verwerken en tonen. Uiteraard zal het ook nog gewoon mogelijk zijn om een accessoire met een eigen app te koppelen. Apple biedt met de Bluetooth-mogelijkheden van de Health-app enkel een makkelijk alternatief.

De Health-app kan niet met ieder accessoire koppelen. Wil je bijvoorbeeld een sportarmband koppelen, dan heb je alsnog een speciale iOS-app nodig. Deze app kan wel meetdata doorgeven aan de Health-app via de HealthKit-API.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:19
Categorie iOS
Onderwerpen health, healthkit, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.