‘iWatch met gebogen scherm komt in oktober’

Apple zal in oktober 2014 een iWatch met een gebogen OLED-scherm en medische sensoren uitbrengen, aldus bronnen van Nikkei.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iwatch-kleurtjesApple zal in oktober 2014 de iWatch op de markt brengen. Dit schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van niet nader genoemde bronnen. Apple is bijna klaar met het bepalen van de hardwarespecificaties van het horloge, aldus de bronnen. De iWatch zou een gebogen OLED-scherm krijgen en zit bomvol met medische sensoren. Hiermee zal de iWatch calorieconsumptie, slaap, bloedglucose en bloedzuurstof in de gaten houden. Daarnaast kun je vanaf de iWatch berichten van je iPhone lezen.

Nikkei vertelt voornamelijk wat we eerder ook al voorbij zagen komen: meerdere bronnen hebben inmiddels gesproken over een mogelijk gebogen scherm en we horen ook geregeld dat de iWatch medische sensoren zal bevatten. Met die sensoren zou de iWatch ook een perfect accessoire zijn voor het pas aangekondigde HealthKit in iOS 8. De door Nikkei genoemde datum is vooral interessant: komt de iWatch in oktober op de markt, dan zal het horloge wellicht niet worden aangekondigd op Apple’s iPhone-evenement dat vermoedelijk in september plaatsvindt.

Update: ook het doorgaans goed geïnformeerde Re/code heeft bevestigt dat de iWatch in oktober komt. Dat zeggen bronnen die goed op de hoogte zijn van de plannen. Er komt in oktober een media-evenement om de iWatch te laten zien aan het publiek. De iWatch maakt gebruik van HealthKit, zoals aangekondigd op de WWDC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2014, 19:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.