Handleiding: updaten naar iOS 4.1 op de iPhone 4 met behoud van je baseband (jailbreak/unlock)

Als je iPhone 4 nu op iOS 4.0, 4.0.1 of 4.0.2 draait kun je dankzij TinyUmbrella met behoud van je baseband updaten naar iOS 4.1, zodat je ook op iOS 4.1 kunt unlocken. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dat doet.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4 jailbreakIn de komende dagen zal er waarschijnlijk tenminste één jailbreak voor de iPhone 4 verschijnen voor iOS 4.1. Als je nu nog op iOS 4.0, 4.0.1 of 4.0.2 zit, dan kun je met behulp van TinyUmbrella updaten zonder dat daarbij je huidige baseband (modemfirmware) een update zal ontvangen. Door te updaten naar iOS 4.1 met behoud van je baseband, kun je als er eenmaal een jailbreak voor deze firmwareversie beschikbaar is ook meteen unlocken met behulp van ultrasn0w. Als je per ongeluk zonder de bescherming van TinyUmbrella een update uitvoert naar iOS 4.1, dan zul je voorlopig niet kunnen unlocken. In deze handleiding leggen we je daarom uit hoe je TinyUmbrella kunt gebruiken om met behoud van je huidige baseband te updaten naar iOS 4.1.

Deze handleiding is alléén geschikt voor gebruikers met een iPhone 4 op iOS 4.0, 4.0.1 of 4.0.2 die nog niet eerder een update uit hebben gevoerd naar iOS 4.1. Bij het updaten naar iOS 4.1 zul je een eventuele bestaande jailbreak kwijt raken. Het is niet bekend op welke termijn de baseband die bij iOS 4.1 hoort te unlocken zal zijn.
Het updaten met behulp van TinyUmbrella is op eigen risico. Als je afhankelijk bent van een unlock om gebruik te kunnen maken van je iPhone doe je er verstandig aan om te wachten op de volgende versie van PwnageTool waarmee je veiliger zult kunnen updaten naar iOS 4.1.
Maak voor het uitvoeren van de update eerst in iTunes een back-up van je iPhone 4. Als je al een jailbreak hebt kun je gebruik maken van AptBackup om een back-up te maken van de software die je via Cydia geïnstalleerd hebt.

TinyUmbrella

 1. Download en open TinyUmbrella versie 1.4.5 voor Linux, Mac OS X of Windows.
 2. Controleer of je al eerder de voor jouw toestel unieke handtekening voor iOS 4.1 lokaal op hebt geslagen met behulp van TinyUmbrella via Display SHSHs. Is dit niet het geval, verbind dan je iPhone 4 met de computer en selecteer Save my SHSH.
 3. Verbind je iPhone 4 met de computer als je dat nog niet gedaan had. In de log zal als het goed is de melding verschijnen dat je nu baseband 01.59.00 hebt.
 4. Download de officiële firmware van iOS 4.1 voor de iPhone 4.
 5. TinyUmbrella - Start TSS Server
  Selecteer Start TSS Server in TinyUmbrella. Als iTunes op dat moment geopend is, zal deze als het goed is worden afgesloten.
  TinyUmbrella - TSS Server Started
 6. Controleer of er geen foutmeldingen te lezen zijn in de log van het TinyUmbrella-scherm! Open vervolgens iTunes zonder TinyUmbrella af te sluiten.
 7. Houd Option (Mac) of Shift (Windows) ingedrukt terwijl je in iTunes Herstellen of Restore (niet Bijwerken of Update) selecteert en blader vervolgens naar het officiële firmwarebestand van iOS 4.1 dat je gedownload hebt.
 8. Als het goed is zal je na verloop van tijd error 1004 krijgen in iTunes. Deze error betekent dat het updaten van de baseband van je iPhone niet gelukt is (en dat is dus de bedoeling).
 9. Selecteer vervolgens Kick Device Out of Recovery in TinyUmbrella.

iPhone 4 unlockAls het goed is zou je iPhone 4 na het doorlopen van dit stappenplan op iOS 4.1 moeten draaien met baseband (modemfirmware) 01.59.00. Als één van de jailbreak-tool Greenpois0n of limera1n eenmaal beschikbaar is gemaakt om iOS 4.1 te jailbreaken, zul je met behulp van ultrasn0w kunnen unlocken op de wijze die in dit artikel beschreven wordt. Het is niet bekend op welke termijn de baseband 05.14.02 die normaliter bij iOS 4.1 hoort te unlocken zal zijn. Tot nu toe heeft geen van de teams aangegeven over een werkende exploit te beschikken voor deze baseband-versie.

Omdat we vandaag geen persoonlijke support bij vragen kunnen leveren, verwijzen we iedereen met supportvragen en/of persoonlijke vragen door naar het forum. Het reactiesysteem onder de artikelen is niet geschikt voor het leveren van persoonlijke hulp.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.