Keert Geohot terug met limera1n-jailbreak voor alle iDevices?

Geohot heeft een afbeelding geplaatst van diverse generaties iDevices met de limera1n-jailbreak en zou van plan zijn op 11/10/2010 deze jailbreak uit te brengen. Mogelijk gaat het echter alleen om een drukmiddel.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Limera1n: limetime?Sinds juli van dit jaar was het stil van de kant van Geohot, maar aan dat stilzwijgen is nu een einde gekomen. Op de door Geohot geregistreerde website limera1n.com is een link geplaatst naar een afbeelding met de naam limetime.jpg waarop verschillende generaties iDevices met de imera1n-jailbreak te zien zijn. Volgens diverse bronnen zou Geohot van plan zijn om op 11/10/2010 (precies één jaar na blackra1n) een jailbreak voor alle iDevices uit te brengen, maar mogelijk probeert hij hiermee alleen druk te zetten op het Chronic Dev Team om een andere exploit te gebruiken voor Greenpois0n.


Limetime.jpg
De limera1n-jailbreak werd eerder al meerdere keren door Geohot gedemonstreerd en maakt gebruik van een andere exploit dat die van het Chronic Dev Team. De exploit van Geohot zou volgens sommigen gebaseerd zijn op een kwetsbaarheid die (in tegenstelling tot SHAtter-exploit waar Greenpois0n nu gebruik van maakt) makkelijker door Apple te patchen zijn. Daarnaast is er geen garantie dat de kwetsbaarheid in een volgende generatie iDevices nog aanwezig zal zijn. Dit zou een reden kunnen zijn voor Geohot om druk te zetten op het Chronic Dev Team om de patchbare exploit als eerste te gebruiken en de SHAtter-exploit voorlopig te bewaren. Beide exploits zijn volgens @comex tethered, maar kunnen met behulp van één van comex zijn userland-exploits untethered worden gemaakt.
Tweet van p0sixninja
P0sixninja van het Chronic Dev Team heeft via Twitter bevestigd dat het nieuws over de plannen van Geohot zou kloppen en dat het om een andere bootrom-exploit zou gaan. Volgens @p0sixninja wil Geohot dat het team de limera1n-exploit gebruikt in Greenpois0n, maar zou dat onmogelijk zijn voor de aangekondigde tijd op 10/10/10 10:10:10 (GMT). Als het toch mogelijk zou blijken om Geohot zijn exploit te verwerken voor die tijd zal het team de limera1n-exploit gebruiken en zoniet de SHAtter-exploit, aldus p0sixninja. Ondertussen heeft onder andere @MuscleNerd aangegeven dat het zonde zou zijn als er twee bootrom-exploits gebruikt zouden worden om één firmwareversie te jailbreaken. Het is dan ook allerminst zeker dat een universele jailbreak maandag dan ook daadwerkelijk in de vorm van limera1n zal verschijnen. Mocht het Chronic Dev Team besluiten de limera1n-expoit te gebruiken in Greenpois0n, dan zal de jailbreak-tool vermoedelijk wél compatible zijn met oudere iPhones en iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.