Guides by Lonely Planet voor de iPhone.

Guides by Lonely Planet leidt je rond in een wereldstad

Heb je een stedentrip gepland, dan kun je de stadsgidsen van Lonely Planet eens raadplegen. De nieuwe app Guides by Lonely Planet biedt allerlei praktische informatie, zoals bezienswaardigheden. De kaarten zijn zelfs offline te gebruiken.

Guides by Lonely Planet-icoon.Lonely Planet staat bekend om zijn uitgebreide reisgidsen. Oorspronkelijk waren deze populair onder backpackers, maar inmiddels kan iedereen handig gebruikmaken van deze mooie reisgidsen. Het bedrijf heeft nu ook een app voor de iPhone uitgebracht onder de naam Guides by Lonely Planet, waardoor je de Engelstalige stadsgidsen overal met je mee naartoe kan nemen.

37 steden in iPhone-app Guides

In totaal bevat Guides by Lonely Planet 37 verschillende steden, van Amsterdam tot Washington. Ook andere grote Europese steden zijn beschikbaar, zoals Berlijn, Rome, Parijs en Londen. Alle reisgidsen zijn gratis beschikbaar. Elke gids bevat een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals plaatsen die je gezien moet hebben. Ook voor alle praktische zaken kun je bij de reisgidsen terecht, zoals hotels, restaurants en winkels.

Elke reisgids is onderverdeeld is extra categorieën, zoals architectonische gebouwen, historische locaties en lokale markten. Zo lees je in de Amsterdam-gids meer over de vlooienmarkt aan het Waterlooplein en de Beurs van Berlage. De reisgidsen zijn offline op te slaan, wat buitengewoon handig is als je in het buitenland bent en geen hoge internetkosten wil maken. Een reisgids neemt ongeveer 200MB aan ruimte in beslag.

Guides by Lonely Planet met stadsgidsen. Guides by Lonely Planet in Amsterdam.

De gidsen bieden ook allerlei praktische informatie, zoals een overzicht van de stad met essentiële informatie. Ook lees je meer over gebruikelijke zaken als het geven van een fooi en welke creditcards er over het algemeen geaccepteerd worden. Je kunt zelfs je budget om laten rekenen naar de lokale valuta. Als je je aanmeldt met een Lonely Planet-account, kun je allerlei pagina’s in je bookmark opslaan, zodat je deze altijd snel bij de hand hebt.

Interessante plekken in Guides by Lonely Planet. Guides by Lonely Planet laat je budget zien.

Lonely Planet heeft al meerdere apps uitgebracht voor de iPhone. Zo kun je ook een paar makkelijke woordjes van een vreemde taal leren dankzij Fast Talk by Lonely Planet. Heb je een Apple Watch, dan kun je ook eens CityZapper proberen, een stadsgids die ziet waar jij bent en daar leuke suggesties voor aanpast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2016, 21:01
Categorie Apps
Onderwerpen lonely planet, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.