Lonely Planet Fast Talk: snelle zinnen voor Frans, Spaans en Italiaans

Lonely Planet Fast Talk Phrasebook is een handige iPhone-app waarmee je handige zinnen bij de hand hebt op reis.

Lonely Planet Fast Talk iPhone zinnetjes lerenJe gaat op vakantie en neemt mee een gebrekkige vocabulaire? Als je geen tijd meer hebt om een taal in Duolingo te leren, heb je misschien baat bij Lonely Planet Fast Talk Phrasebook. De nieuwe iPhone-app afkomstig van de uitgever van de bekende reisgidsen voorziet in allerlei handige zinnetjes om snel bij de hand te hebben als je een vreemde taal moet spreken. Zinnen zijn ingedeeld op categorie, maar je kan ook meteen de voornaamste zinnen leren.

Lonely Planet Fast Talk is gratis te downloaden, maar is dan nog niks meer dan een brochure voor welke talen de applicatie biedt. Vanuit het Engels kan je taalkennis ververst of aangescherpt worden in onder andere Frans, Duits, Italiaans, Europees Spaans en Latijns Spaans. Elke gids kost 2,69 euro en haal je in huis met een in-app aankoop. Daarna wordt de inhoud op je iPhone geïnstalleerd.

De zinnen zijn verdeeld in categorieën als eten en drinken, sightseeing, shoppen, transport en natuurlijk ook de basis van de taal, zoals begroetingen. Die laatste dient als introductie in de taal en begint met een introductie. Je ziet altijd de zin in het Engels, de zin in de vreemde taal en een afspeelknop waarmee je hoort hoe je een zin uitspreekt. Ook die voorgelezen zinnen zijn te gebruiken zonder internetverbinding, net als de rest van de app als je eenmaal een taal hebt gedownload. Afhankelijk van de categorie van de zin, kan je vaak kiezen tussen een formele en informele uitspraak van de zin. Zodat je de dame aan de bar niet met u aanspreekt, bijvoorbeeld.

Lonely Planet categorieën met zinnen Lonely Planet Fast Talk zinnen beluisteren

De applicatie die je dus gratis kan verkennen ziet er fraai uit in iOS 7-stijl, met een semi-transparante achtergrond en een duidelijk maar slank lettertype. De app bedient gemakkelijk en doet niet teveel aan opsmuk: je kan zinnen als favoriet bewaren en dat is het wel. Een overhorings-aspect zou het afmaken, maar daarvoor moeten we je toch weer wijzen op Duolingo. Lonely Planet Fast Talk is vooral prettig om ter plekke bij de hand te hebben.

Downloaden: Lonely Planet Fast Talk Phrasebook (gratis, €2,69 per taal, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2013, 9:54
Categorie Reizen
Onderwerpen engels, frans, italië, lonely planet, spaans, taalcursus, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.