Griffin kondigt Moto TC Rally met iPhone-bediening aan

Griffin heeft Moto TC Rally-autootjes aangekondigd, die 100 dollar per stuk kosten. Je kunt hiermee racen, virtuele schade oplopen en via een iPhone-app besturen.

moto-tc-rally-buiten
De Griffin Moto TC Rally is net op tijd aangekondigd voor de feestdagen. Dit op afstand bestuurbare autootje is voor 100 dollar te koop via de webshop van Griffin. Dat is half zo duur als de kortgeleden aangekondigde Anki Drive, die Apple tijdens de keynote demonstreerde.

moto-tc-rally-autootjeEr is overigens wel een verschil: bij Anki Drive krijg je twee autootjes voor $200 en artificial intelligence zorgt ervoor dat de autootjes zelflerend zijn en zelf kunnen sturen. Bij de Moto TC Rally van Griffin krijg je één autootje, die via een iPhone-app te besturen is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Bluetooth 4.0. Dat heeft een aantal voordelen: de oplossing is energiezuinig en je hebt geen dikke controller die je aan de iPhone moet bevestigen, zoals bij vroegere afstandbedienbare autootjes. Ook hoeft er geen directe zichtlijn te zijn tussen iPhone en autootje. De raceauto zelf is via een usb-kabel op te laden. Impact-sensoren herkennen virtuele schade door het botsen met objecten en andere auto’s. Via de Moto TC Rally-app kun je je auto configureren, bekijken wat je virtuele schade is en de balans afstellen. Je kunt alleen of tegen andere autootjes racen. Er zit een 600 mAh NiMH-batterij in de Moto TC Rally, maar Griffin vertelt niet hoeveel speeltijd dat oplevert tussen oplaadbeurten. Het is in ieder geval mooi dat je geen losse batterijen meer nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2013, 16:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, griffin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.