GoPano Micro: maak panoramavideo’s met je iPhone 4/4S #CES2012

De GoPano Micro maakt het mogelijk om met je iPhone panoramavideo's te filmen. De speciale lens zorgt ervoor dat alles om je heen tegelijkertijd wordt gefilmd, waarna je de beelden kunt terugkijken alsof je er zelf middenin staat.

GoPano MicroDe GoPano Micro is een iPhone-accessoire die het mogelijk maakt om panoramavideo op te nemen met de iPhone 4 en iPhone 4S. Omdat de speciale lens alle hoeken van je shot tegelijkertijd filmt, hoef je zelf niet met je iPhone te draaien. Deze videobeelden zijn vervolgens vanuit de bijbehorende app op dezelfde wijze te bekijken als bijvoorbeeld een omgeving in Google Streetview, waardoor je kunt zien wat er op een bepaald moment allemaal om je heen gebeurde.

De gemaakte videobeelden zijn niet alleen op de iPhone te bekijken: door de beelden vanuit de app te delen met Facebook of de GoPano-website worden ze geüpload naar een speciale videospeler, waarin computergebruikers met de muis tijdens het kijken de beelden kunnen verkennen.

De GoPano Micro is te bestellen via de website van de accessoiremaker voor $79,95. Hier wordt $34,75 aan verzendkosten bovenop gerekend. Ben je benieuwd naar het type video dat het accessoire filmt, dan kun je onderstaande video bekijken. Hier heb je wel Flash voor nodig, waardoor hij niet op de iPhone werkt. Om de beelden op de iPhone te bekijken moet je de bijbehorende app downloaden. Op de website van GoPano zijn nog meer video’s te vinden.

Dit is niet de eerste keer dat we de GoPano Micro voorbij zien komen. In april 2011 schreven we voor het eerst over de panoramacamera, toen het alleen nog maar een project op Kickstarter was.

Downloaden: GoPano (gratis)


Bovenstaande video is alleen beschikbaar in Flash-formaat, daarom niet te bekijken op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 23:04
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen panorama, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.