iOS 5.1 beta 3 brengt 3G-schakelaar terug op de iPhone 4S

In iOS 5.1 beta 3 is de 3G-schakelaar teruggekeerd. Gebruikers kunnen daarmee de gebruiksduur van hun batterij verlengen, door op GPRS over te schakelen. Ook zijn er verwijzingen gevonden naar dicteerfuncties op de iPad. Mogelijk gaat Apple Siri ook op de iPad introduceren.

3g-schakelaarIn de gisteren verschenen betaversie van iOS 5.1 is de 3G-schakelaar teruggekeerd. Met de komst van iOS 5.0 op de iPhone 4S was de schakelaar verdwenen. De schakelaar was handig voor mensen die hun batterijduur wilden verlengen. Als je batterij bijna leeg was en je wilde nog wel bereikbaar zijn, dan hielp het om de 3G-functie tijdelijk uit te schakelen. De consequentie was dat de dataverbinding veel trager werd, maar zolang je geen data-intensieve apps gebruikte hoefde dat geen probleem te zijn. Ook kon het wel eens helpen om tijdelijk over te schakelen naar GPRS op plaatsen met grote mensenmassa’s, waar veel mensen tegelijk op het 3G-netwerk zaten.

Zonder de schakelaar waren er opeens nog maar twee keuzes: wel of geen dataverbinding. De schakelaar werd in iOS 2.0 voor het eerst geïntroduceerd.

De 3G-schakelaar is alleen op de iPhone 4S afwezig, op oudere modellen is de schakelaar ook met iOS 5.0.1 nog steeds te vinden.

In iOS 5.1 beta 3 is ook een verwijzing naar een nieuwe functie voor iPad-gebruikers gespot: dicteren van teksten. Een juridische waarschuwing ‘About Privacy and Dictation’ wijst op nieuwe dicteerfuncties op de iPad, al zijn ze niet daadwerkelijk aangetroffen in de nieuwe beta. De waarschuwing wijkt af van een soortgelijke waarschuwing op de iPhone 4S. Het lijkt erop dat Apple op de iPad in de toekomst ook Siri-dicteerfuncties wil aanbieden, wellicht in een nieuw model of via een firmware-update. Ook wordt er gezegd dat een waarschuwing voor Siri-dicteerfuncties in de laatste generatie iPod touch is aangetroffen, maar dit is nog onbevestigd. Verbeteringen in de batterijduur worden nog niet gemeld.

ipad-siri

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 10:33
Categorie iOS
Onderwerpen 3G, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.