Goldman Sachs: ‘Tweede generatie iPhone bijna klaar’

Investeringsbank Goldman Sachs concludeert op basis van gesprekken met bedrijven in het Verre Oosten dat er volgend jaar twee versies van de iPhone aankomen: een kleine upgrade en een grotere.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneOnderzoekers van investeringsbank Goldman Sachs reisden 12.500 kilometer om belangrijke fabrikanten in Azië te spreken over nieuwe ontwikkelingen. Ze kwamen terug met een aankoopadvies voor HP, Seagate en Apple. Volgens de bankiers komt er in 2008 een aangepaste versie van de Apple TV en gaat Apple twee nieuwe versies van de iPhone introduceren: de ene is ingrijpend vernieuwd, bij de andere zijn de vernieuwingen minder groot.

In een Research Note schrijft analist David Bailey dat zijn contacten in het Verre Oosten hem ervan hebben overtuigd dat Apple meerdere belangrijke nieuwe producten in de pijplijn heeft voor volgend jaar. Geen enkele daarvan zou echter net zo groot zijn als de eerste lancering van de iPhone. Er komt een tweede generatie iPhone aan, die op dit moment in de laatste ontwerpfase zit en die dezelfde vormfactor heeft als de huidige maar met een iets ander uiterlijk en waarschijnlijk 3G.

De update komt pas in de tweede helft van het jaar beschikbaar. Om de tijd te overbruggen brengt Apple nog een zoethoudertje uit: een kleine upgrade met meer flashgeheugen (tot wel 32 GB?), aan het begin van het jaar. We wachten af of de glazen bol van Goldman Sachs de waarheid heeft verteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2007, 15:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen goldman sachs, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.