Geruchten: iPhone 5 in januari, kleinere iPad in de maak

iLounge heeft geruchten over de volgende generatie iPhone opgevangen: het nieuwe model zou al in januari 2011 op de markt komen. En er komt een kleine 7 inch iPad.

ilounge ipadHet mooie van Apple is dat je ondanks alle geruchten en speculaties altijd twee zekerheden hebt: in juli komen de nieuwe iPhones en in augustus/september de nieuwe iPods. Maar volgens de website iLounge gaat Apple bij de iPhone van dit schema afwijken: er komt al in januari 2011 een nieuwe iPhone 5. De reden daarvoor zouden de aanhoudende antenneproblemen met de iPhone 4 zijn. Apple gaat een nieuwe poging doen met een opvolger, die niet de ballast van het antenneprobleem achter zich aansleept. Ook zou Apple bezig zijn met een goedkopere variant van de iPhone Bumper, om de kosten van het iPhone Case Program te reduceren.

Deze goedkopere bumper zou helemaal uit siliconenrubber bestaan en wordt vanaf september weggegeven bij aankoop van een iPhone 4. De originele versie van de Bumper was voornamelijk van plastic gemaakt (maar is nooit op de markt gekomen), de versie die we momenteel kennen heeft alleen een kern van plastic en bij de toekomstige versie zal het plastic helemaal zijn verdwenen. iLounge vraagt zich (terecht) af waarom Apple eigenlijk met de Bumpers is begonnen. Ze hebben eerder geen hoesjes gemaakt en precies nu de antenne en het onbedekte glas bij de gebruikers leiden tot bezorgde gevoelens, heeft Apple al meteen de oplossing klaarliggen. Apple had volgens de tipgever aanvankelijk het plan om bij elke iPhone 4 een goedkope Bumper te leveren, maar die plannen verdwenen later in de kast.

En dan heeft iLounge ook nog een gerucht over een kleinere iPad-variant met 7 inch scherm, die nog dit jaar of uiterlijk januari 2011 op de markt komt. Apple is al langere tijd bezig met prototypes met een kleiner scherm, mogelijk al voordat ze met de iPhone zijn begonnen.

Een vernieuwde iPod touch en een vervanger van de iPod shuffle met 1,7 inch touchscreen zijn als eerste aan de beurt: die verwachten we eind augustus of begin september.

Zoals al aan het begin van dit artikel (en in de titel) aangegeven: het gaat om geruchten, die weliswaar van een betrouwbare website afkomstig zijn, maar zelf zegt iLounge dat je de informatie met een korrel zout moet nemen en dat ze het gerucht dat de iPhone 5 al in januari 2011 komt zelf ook niet zo geloofwaardig vinden. Want dat is ook de charme van Apple: je kunt eindeloos blijven dromen wat er op de markt zal komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2010, 20:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.