Gerucht: volgende iPod touch krijgt 3D-scherm

Apple zou plannen hebben om een 3D-scherm toe te passen in de iPod touch. Je hebt daarvoor niet een speciaal 3D-brilletje nodig.

3d ipod schermVolgens het Japanse blog Macotakara speelt Apple met het idee om 3D-technologie te gaan toepassen in de volgende generatie iPod touch. Het gaat om een technologie, waarbij geen speciaal brilletje nodig is. De iPod touch zou daarbij een directe concurrent worden van Nintendo’s komende 3DS. Apple heeft de afgelopen jaren een aantal patenten rond 3D ingediend en toegewezen gekregen. Apple zou van plan zijn om 3D-schermen te gebruiken van het Japanse bedrijf Sharp, dat momenteel een klein lcd-scherm fabriceert, geschikt voor de toekomstige iPod.

Volgens het Japanse blog is Sharp momenteel voorbereidingen aan het treffen om de schermen te gaan leveren. Voor Apple zou het toevoegen van een 3D-scherm een mooie manier kunnen zijn om zich te onderscheiden. Er is echter ook kans dat Apple liever nog even afwacht tot de technologie klaar is om op grote schaal intezet te worden. Beschouw dit voorlopig dus als categorie ‘vaag gerucht’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2011, 11:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3d, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.