Gerucht: ‘Volgende iPhone krijgt achterkant van Liquid Metal’

Bronnen hebben aan de Koreaanse site ETNews verteld dat de volgende iPhone een achterkant gemaakt van 'Liquid Metal' krijgt. Dit metaal is steviger en lichter dan andere metalen.

Metal iPhoneDe Koreaanse site ETNews meldt dat Apple ‘Liquid Metal’ wil gebruiken in de volgende iPhone, om de glazen achterkant van de iPhone 4 en iPhone 4S te vervangen. Dit zouden bronnen bekend met het productieproces hebben verteld. Helemaal uit de lucht gegrepen lijkt dit niet: Apple heeft in 2010 rechten van Liquidmetal Technologies bemachtigd. In maart werd onthuld dat Apple 20 miljoen heeft betaald voor deze rechten.

Een Liquid Metal-achterkant zou volgens ET News “net zo glad als een vloeistof” aanvoelen. Dit is niet de eerste keer dat we over een iPhone met deze metalen achterkant horen: in 2011 schreven we nog over een prototype voor de iPhone 5 met metalen achterkant. Welk materiaal hiervoor werd gebruikt was toen echter niet duidelijk.

De rechten omtrent Liquid Metal beschrijven een metaalsamenstelling die steviger, dunner en lichter dan gewone metalen is. Dit zou betekenen dat de volgende iPhone wellicht ook iets dunner en lichter wordt.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 18:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, liquidmetal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.