Gerucht: RIM gaat volgende week BlackPad-tablet aankondigen

RIM zou op maandag al een eigen tablet kunnen aankondigen. Dat blijkt uit geruchten rondom RIM, de maker van Blackberry-smartphones. Het apparaat zou BlackPad gaan heten en een 7 inch scherm hebben.

blackberry-tabletConcurrentie voor de iPad, of de zoveelste hardwaremaker die ook wil meedoen aan de tabletgekte? BlackBerry-fabrikant Research in Motion (RIM) zou van plan zijn om komende maandag al een eigen tablet aan te kondigen. Dat schrijft de Wall Street Journal. RIM organiseert volgende week een ontwikkelaarsconferentie in San Francisco. Intern zou de naam BlackPad zijn gevallen en het apparaat staat op de planning voor het vierde kwartaal van dit jaar. Er zit een 7 inch touchscreen in, met een of twee camera’s, Bluetooth en een breedbandinternetverbinding. Opvallend daarbij is, dat de BlackPad alleen via een BlackBerry verbinding maakt met mobiele netwerken (dus via 3G-tethering). Ook opvallend is dat de tablet niet op BlackBerry OS zou draaien, maar op een nieuw ontwikkeld besturingssysteem van QNX. RIM nam dit bedrijf begin 2010 over.

blackberryRIM zou zelfs van plan zijn om het BlackBerry OS helemaal aan de kant te zetten en te vervangen door het nieuwe platform. Het bedrijf probeert op die manier iets te doen aan de dreiging die van de iPhone en Android komt. Vooral in de VS heeft RIM iets te verliezen: ze hebben bij smartphones het grootste marktaandeel in de VS, maar de groei komt vooral van andere platformen. RIM zou van plan zijn om de tablet in november in de winkel te hebben.

BlackBerry DevCon staat gepland voor 27 tot en met 30 september in San Francisco. De bijeenkomst start op maandag met een presentatie van één van de CEO’s van RIM, Mike Lazaridis. Officieel zegt RIM dat de focus tijdens DevCon ligt op ontwikkelen voor BlackBerry 6 en het maken van widgets. RIM is al in bezit van de domeinnaam BlackPad.com en heeft een handelsmerkaanvraag ingediend voor ‘SurfBook’. Eerder circuleerden er ook al geruchten over een eigen tablet van RIM.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2010, 12:36
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, concurrentie, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.