Gerucht: ‘Nieuwe generatie iPhone krijgt 4 inch scherm’

Het kan niet op met de geruchten deze week. Na de iPhone Nano en de iPhone met uitschuifbaar toetsenbordje is er een nieuwe: een iPhone met een groter scherm. Volgens de Digitimes krijgt de nieuwste iPhone een 4 inch scherm om zo beter te kunnen concurreren met Android.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Het kan deze week niet op met de geruchten over de nieuwste generatie iPhone. Zoals elk jaar duikt het iPhone Nano gerucht weer op, een gerucht over een iPhone met uitschuifbaar toestenbordje en nu de nieuwste: een iPhone met een groter scherm. De website Digitimes weet te melden dat Apple erover nadenkt om de vijfde generatie van de iPhone een 4-inch scherm te geven, om zo beter de concurrentie aan te kunnen gaan met Android van Google. Ze baseren dit op uitingen van onderdelenleveranciers. Business Insider weet ook wel een mooie line-up voor Apple komende zomer: een iPhone 5 die dunner, sneller en groter is etc. en een iPhone 4+: een mindere versie van de huidige iPhone 4.

Dat een iPhone 5 met een groter scherm beter de concurrentie aan zou kunnen met Android-toestellen is ook helemaal niet zo’n gekke gedachte. Veel smartphones met het besturingssyteem van Google hebben een scherm rond de 4 inch. Kijk maar naar de telefoons die de afgelopen dagen tijdens het Mobile World Congres zijn aangekondigd: de Samsung Galaxy S II heeft een 4.3 inch sherm; de Sony Ericsson Xperia Play: een 4 inch scherm; de zojuist aangekondigde HTC Desire S: een 3.7 inch scherm. Dit zijn allemaal telefoons met een groter scherm dan de 3.5 inch van de iPhone 4.

Als de nieuwe iPhone een 4-inch scherm krijgt zou het toestel op dit gebied beter kunnen concurreren met de lading Android-toestellen die op de planning staan voor Q2 en Q3. Wel is het de vraag wat voor resolutie een iPhone met een groter scherm zou hebben. Zoals met alle geruchten blijft het de vraag wat er van waar is, maar met alle aankondigingen van Android-toestellen tijdens het MWC is er een ding zeker: Apple is zo toch een beetje minder afwezig in Barcelona.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen android, concurrentie, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.