Gerucht: ‘iPod touch krijgt ook 4-inch scherm’

De iPod touch krijgt een opfrisbeurt met een 4-inch scherm, zegt geruchtensite Macotakara. Analist Kuo zei iets soortgelijks en denkt dat Apple de in-cell technologie gaat gebruiken, net als in de iPhone 5.

ipod touch makotakaraDe afgelopen weken zijn er tamelijk veel geruchten geweest over de volgende generatie iPhone en een kleinere iPad. Over de iPod touch hebben we nog niet zoveel gehoord. De Japanse website Macotakara komt nu met geruchten over een vernieuwde iPod touch. Deze zal net als de iPhone een langere behuizing krijgen met een 4-inch scherm. De website schrijft ook over het gebruik van een A5-processor, zoals nu aanwezig is in de iPhone 4S. De achterkant komt overeen met de iPad en is van matgrijs aluminium gemaakt.

Apple stapt daarmee af van de glimmende metalen achterkant van de huidige iPod touch. Er is een opening aan de onderkant van het apparaat zichtbaar, waarvan de functie nog niet duidelijk is. Mogelijk is het bedoeld voor de speaker.

Macotakara sluit zich aan bij opmerkingen van analist Ming-Chi Kuo, die een paar uur eerder iets soortgelijks beweerde. De interne componenten zijn vernieuwd, maar minder krachtig dan die in de volgende generatie iPhone worden verwacht. Het zal de vijfde generatie iPod touch worden . Wat nog onduidelijk is, is of de iPhone en iPod touch hetzelfde 4-inch scherm zullen kijken. Analist Kuo denkt dat de iPod touch dezelfde in-cell technologie krijgt als de iPhone. De iPod touch zal als voorheen in zwart en wit verkrijgbaar zijn. Prijs en beschikbaarheid zijn uiteraard nog niet bekend, maar Kuo denkt dat de nieuwe iPod touch een flinke vernieuwing in de productcyclus van Apple teweeg zal brengen, vanaf september. Onderdeel daarvan zijn een kleinere iPad, een vernieuwde iPad in normaal formaat en een nieuwe generatie iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2012, 12:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.