Gerucht: iPhone 6 vanaf 19 september verkrijgbaar in Duitsland

De iPhone 6 is vanaf 19 september 2014 verkrijgbaar in Duitsland. Dat zou blijken uit interne documenten van Deutsche Telekom.

iPhone 6 dicksonVolgens Deutsche Telekom is de iPhone 6 vanaf 19 september verkrijgbaar in Duitsland. Dat zou blijken uit interne documenten die de Duitse website Apfelpage in bezit zegt te hebben. De grootste Duitse telecomprovider heeft inmiddels haar eigen klantenservice geïnformeerd over de verkoopdatum, die gelijktijdig met de verkoopstart in Duitse Apple Stores zou plaatsvinden, aldus de site.


Volgens Apfelpage heeft Deutsche Telekom haar klantenservice de opdracht gegeven om klanten wiens contract rond de vermeende verkoopstart afloopt te overtuigen om hun abonnement te verlengen. Maar dan in combinatie met de iPhone 6. Ook zou de provider vanaf juli sommige klanten een schriftelijk aanbod doen om een abonnement met iPhone 6 te nemen.

Het is overigens de vraag of een Duitse provider al over de exacte releasedatum van een nieuwe iPhone zou beschikken, maar toch valt er op basis van eerdere berichten wel wat voor te zeggen. Apple startte tot nu toe altijd op een vrijdag met de verkoop van een nieuwe iPhone. Ook de 19e september valt in dit geval op een vrijdag. Bovendien vonden de tweede voorgaande iPhone-introducties rond dezelfde tijd plaats. De iPhone 5 ging op 21 september in Duitsland in de verkoop; de iPhone 5s op de 20e. Een verkoopstart op 19 september lijkt dan ook een logische keuze.

Eerder werd ook al bekend dat Apple bij onze oosterburen een vakantieverbod voor de gehele maand september had afgekondigd. Afgelopen jaar koos Apple nog voor specifieke dagen, namelijk tussen 20 en 22 september. Dergelijke vakantieverboden wijzen doorgaans op de komst van nieuwe producten.

Als de datum die Deutsche Telekom communiceert klopt, zou het betekenen dat de iPhone 6 – als Apple aan de vraag kan voldoen – één of twee weken later ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Doorgaans vond de Nederlandse release namelijk altijd vrij snel na de Duitse plaats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.