Gerucht: iPad 2 mogelijk uitgesteld tot juni (update)

Problemen in het productieproces zouden erop wijzen dat de iPad 2 mogelijk uitgesteld zal worden naar juni in plaats van de verwachte april-introductie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 (mockup)Volgens een nieuw gerucht moet Apple de iPad 2 mogelijk uitstellen tot juni. Dit zou het gevolg zijn van “productieknelpunten” bij de firma Hon Hai, die Apple’s nieuwe tablet fabriceert, zo stellen analisten van Yuanta Securities tegenover de financiële website Bloomberg. Volgens analisten Vincent en Alison Chen zou de vertraging zijn ontstaan doordat Apple voor het Chinese nieuwe jaar nog wijzigingen in het ontwerp heeft aangebracht.

“Onze controles suggereren dat nieuwe problemen met de nieuwe producten optreden en dat het tijd kost om deze op te lossen”, aldus de beide analisten. Tot nu toe wees alles er op dat Apple de nieuwe iPad in het eerste kwartaal van 2011 zou gaan lanceren, met april als meest waarschijnlijke maand. De huidige iPad werd eind januari 2010 geïntroduceerd en kwam in april van dat jaar op de markt. Vanwege de hoge vraag en het beperkte aanbod duurde het nog wel tot eind juli voor de iPad in Nederland op de markt kwam.

Begin deze maand berichtte de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal dat Apple de iPad 2 in productie had genomen. De krant bevestigde tevens (vrijwel) alle geruchten over de opvolger van de iPad. Zo zou het apparaat dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en beschikken over een camera voor videobellen. Het geheel zou aangestuurd worden door een snellere processor evenals meer geheugen en een krachtiger videochip. Gisteren nog werd duidelijk dat de huidige iPad bij verschillende Europese winkels en en distributeurs is uitverkocht. Dit is meestal een aanwijzing dat er iets nieuws aankomt.

Het is niet ongewoon dat men tijdens de productie tegen problemen aanloopt die de levering van producten beïnvloeden, maar een vertraging van twee maanden klinkt wel enigszins extreem. Aan de andere kant heeft Apple nog altijd geen media event aangekondigd waarbij de nieuwe iPad zal worden geïntroduceerd. Als de nieuwe iPad inderdaad pas in juni op de markt komt, lijkt het onvermijdelijk dat Apple de introductie van de iPad 2 naar de Worldwide Developers Conference, die naar verluidt van 5 tot 9 juni 2011 plaatsvindt, zal verplaatsen.

Voorlopig gaat het om een gerucht, afkomstig van twee onbekende analisten die zover ons bekend nooit eerder voorspellingen over Apple-producten hebben gedaan. Reden temeer om het voorlopig met een flinke korrel zout te nemen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat dit gerucht inderdaad volledig uit de lucht is gegrepen. Volgens de Wall Street Journal staat de introductie van de iPad namelijk gepland voor volgende week woensdag 2 maart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2011, 1:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad 2, productie, uitstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.