Gerucht: China Unicom krijgt iPhone in augustus

Als de geruchten kloppen heeft China Unicom een overeenkomst met Apple getekend om de iPhone 3G vanaf augustus in China te kunnen aanbieden.

China UnicomAls de geruchten kloppen, zal de iPhone 3G vanaf augustus te koop zijn in China. Mobiele operator China Unicom schijnt een overeenkomst met Apple te hebben getekend, maar geen van beide bedrijven heeft al een officiële aankondiging gedaan. Door de deal komt de iPhone 3G beschikbaar op een gigantisch grote markt. In een interview met CNBC gaf Steve Jobs al aan, dat de iPhone later dit jaar in Rusland en China beschikbaar zal zijn, twee landen met een enorm potentieel aan .

De nieuwe iPhone gaat twee soorten Chinees en Japans ondersteunen en zal ook voorzien zijn van Chinese handschriftherkenning. Apple was al in gesprek met China Mobile, de grootste concurrent van China Unicom maar dat leidde niet tot een overeenkomst. China Unicom is voor 52,6% staatseigendom en is de op één na grootste CDMA-operator ter wereld en de op twee na grootste mobiele operator ter wereld. Eind april 2008 had de operator 128 miljoen GSM-abonnees en 43 miljoen CDMA-abonnees.

Via: ChinaTechNews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2008, 22:31
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, apple, china, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.