HTC en Samsung niet bang voor iPhone 3G

Smartphonemakers HTC en Samsung hoeven niet bezorgd te zijn over de introductie van de iPhone 3G. Volgens onderzoeksbureau Primasia is er ruimte genoeg voor andere aanbieders.

HTC Touch DiamondSmartphonemakers denken niet dat de iPhone 3G een bedreiging gaat vormen. Analisten van Primasia Securities schrijven in een rapport dat de grootste Taiwanese smartphonemaker HTC vindt dat zorgen over de iPhone 3G overdreven zijn. De aandelenkoers van HTC daalde wel nadat de nieuwe iPhone was aangekondigd. Het Koreaanse Samsung verwacht dat de pas geïntroduceerde Samsung Omnia de iPhone wel kan weerstaan.

Sterker nog, Samsung verwacht dat de iPhone de verkoop van smartphones met soortgelijke functionaliteit zal stimuleren. Ook voor HTC kan de iPhone de drempel verlagen om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Volgens Primasia zijn er buiten het Symbian-kamp jaar drie belangrijke spelers: Apple, RIM en HTC. Er is volgens hen nog ruimte genoeg in de markt, zeker omdat de sector dit jaar nog eens met 40 procent gaat groeien.

Via: Yahoo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2008, 8:00
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.