Gerucht: ‘Apple werkt met VMware aan Office-concurrent voor iPad’

Apple zou samen met VMware werken aan een cloud-variant van iWork. Ook wordt er gewerkt aan Horizon Mobile voor iOS, om zakelijke en persoonlijke apps te scheiden.

iwork icoonVolgens de website CRN heeft Apple om een mogelijke Microsoft Office-app voor de iPad een voet dwars te gaan zetten met een eigen oplossing. Ze zouden daarom samen met VMware bezig zijn met een zakelijke versie van iWork. Het gaat daarbij om een kantoorpakket met cloud-koppeling die de iWork-apps van Apple combineert met de virtuele desktopsoftware VMware View. De app geeft toegang tot cloudversies van de tekstverwerker Pages, de spreadsheet Numbers en het presentatiepakket Keynote. Apple zou bezig zijn met het bouwen van een cloud-infrastructuur die los staat van iCloud.

iCloud is gericht op consumenten, terwijl de nieuwe iWork-apps meer de zakelijke gebruikers moeten aanspreken. Wanneer het iWork-pakket beschikbaar komt en wat het gaat kosten is nog niet bekend.

Apple en VMware zouden bovendien samen bezig zijn met Horizon Mobile voor iOS, waarbij je aparte partities kunt maken voor persoonlijke en zakelijke apps en data. Dit komt van pas in BYOD-situaties (BYOD = Bring Your Own Device), waarbij medewerkers zelf een iPad meebrengen die ze voor zakelijke toepassingen gaan gebruiken.

De laatste keer dat Apple iWork vernieuwde was in juli, toen de mogelijkheid werd toegevoegd om documenten tussen iOS en de desktop te synchroniseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 20:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwork, office, vmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.