KTF wil iPhone naar Korea halen, Taiwan profiteert mee

De Koreaanse operator KTF is er vast van overtuigd de iPhone in Zuid-Korea te kunnen aanbieden. Taiwan heeft minder interesse om te kopen, zij zijn vooral actief aan de productiekant. De omzet in de mobiele toeleveringsindustrie ging met 82% omhoog, grotendeels dankzij de iPhone.

KTFAls partner van het Japanse NNT DoCoMo is KTF er heilig van overtuigd dat ze de iPhone volgend jaar in Koreal kunnen verkopen. KTF is de grootste mobiele operator in Zuid-Koreao en heeft DoCoMo op één na grootste aandeelhouder. Mocht DoCoMo inderdaad het contract in Japan binnenslepen, dan zal KTF er vast aan meeverdienen. Het enige obstakel dat nog resteert is het akkoord van Apple. “Wij willen het verkopen, maar Steve Jobs speelt de onderhandelingen hard”, zei Kim Yeon-Hak, vice-president van KTF tegen de The Korea Times.


KTF begrijpt gelukkig wel dat ze geen topprioriteit voor Apple zijn: “Het is moeilijk omdat de Koreaanse markt klein is. Maar op een dag zullen we het doen, door gebruik te maken van onze relatie met NTT DoCoMo”.

In een ander Aziatisch land is de blik ook op de iPhone gericht. IT-adviesbureau Market Intelligence Center zei dat Taiwan in het vierde kwartaal 6,2 miljoen smartphones gaat exporteren, een groei van 81,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is te danken aan het feit dat Taiwan de iPhone produceert, aldus Market Intelligence Center. En wij maar denken dat de iPhone in China wordt geproduceerd. Het is overigens waar dat Taiwan heel wat onderdelen voor de iPhone levert, waardoor de toeleveringsindustrie voor mobiele componenten ter plaatse behoorlijk meeprofiteert van de iPhone-gekte. De groei is ook te danken aan de massaproductie van HTC, aangevuld met nieuwe outsourcing-opdrachten van Palm en HP. Verder kopen Noord-Amerikaanse en Europese operators in het derde kwartaal traditioneel veel in, om de piekverkoop tijdens de feestdagen te kunnen opvangen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 december 2007 om 15:30
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.