saffierglas

Gerucht: Amerikaanse saffierfabriek Apple niet genoeg voor iPhone 6

Apple's Amerikaanse saffierfabriek kan slechts een fractie van de saffierschermen voor de iPhone 6 produceren.

saffierglasApple’s saffierfabriek in de Verenigde Staten zal vermoedelijk maar een kleine rol spelen bij de productie van de iPhone 6. Dit beweert Digitimes in een onderzoek. De fabriek van GT Advanced Technology kan slechts 9 tot 16,6 procent van alle saffierschermen voor de nieuwe iPhone produceren. Apple zou met een nieuwe fabrikant in zee moeten om genoeg saffierschermen voor de iPhone 6 te maken.

Het onderzoek van Digitimes baseert zich op eerdere verkoopverwachtingen gepubliceerd door GT Advanced Technology. De fabrikant hoopt tussen de 188 miljoen en 348 miljoen dollar aan omzet te boeken in 2014. Volgens Digitimes kost de productie van een 4-inch-scherm ongeveer 30 dollar. De gehoopte omzet zou daarom vertalen naar tussen de 6,27 miljoen en 11,6 miljoen iPhone-schermen. Dat is slechts een klein deel van de verwachte 70 miljoen iPhones die Apple dit jaar zou produceren.

GT Advanced Technology is een nauwe samenwerking aangegaan met Apple. Hoewel de fabriek niet in handen is van Apple, wijst alles er op dat productie de komende tijd exclusief voor bijvoorbeeld nieuwe iPhones bedoeld is.

De cijfers van GT Advanced Technology werden eerder deze week ook al geanalyseerd door onderzoeksbureau Yole Development. Hierbij werd uitgegaan van een goedkoper productieproces, waarbij 17 dollar per scherm wordt betaald. In de verdere berekening anticipeerde Yole dat GT Advanced Technology 42 miljoen saffierschermen kan produceren. Een stuk meer dan waar Digitimes over spreekt, maar alsnog vrij mager vergeleken met de beoogde productiecapaciteit voor 200 miljoen schermen. Zelfs met 42 miljoen schermen zou GT Advanced echter niet de capaciteit hebben om 70 miljoen iPhones te voorzien.

Bij een productie van 70 miljoen iPhones in 2014 wordt een ruwe schatting gemaakt, maar de cijfers lijken plausibel. In Apple’s laatste financiële kwartaal alleen werden er al 51 miljoen iPhones verkocht.

Digitimes heeft niet een al te beste reputatie in het geruchtencircuit. De website heeft veel bronnen binnen de Aziatische productiewereld, maar bracht ook meermaals verhalen naar buiten die niet bleken te kloppen. Dit heeft wellicht te maken met de aangehaalde bronnen: Digitimes is een autoriteit in de productiewereld, maar hier zijn Apple’s grootste plannen zelden bekend. Fabrikanten krijgen enkel orders om iPhones en bijbehorende onderdelen te produceren. Dit laatste bericht over Apple’s saffierschermen is op basis van onderzoek in plaats van anonieme bronnen. Het kan desalniettemin geen kwaad om een slag om de arm te houden.

De conclusie van Digitimes botst wel met wat Yole Development eerder concludeerde: GT Advanced Technology zou dubbel de productiecapaciteit hebben van de rest van de saffierindustrie. Als de cijfers zo laag liggen als Digitimes beweert, waar zal Apple dan andere fabrikanten vinden om de rest van de iPhones van saffier te voorzien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2014, 12:04
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.