Gerucht: 16GB iPhones in winkel gearriveerd

Een forumbezoeker meldt op MacRumors dat er 16GB iPhones zijn gearriveerd in de winkel waar hij werkt. Er is nog niet onomstotelijk bewezen dat het onzin is, maar er lijkt wel met het bewijsmateriaal gerommeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

16GB iPhoneEen forumbezoeker op MacRumors meldt dat Apple bezig is 16GB iPhones te verschepen naar verschillende winkels. Binnen een paar dagen zou een aankondiging moeten volgen. Maar mede-forumbezoekers roepen dat het een klassieke fake is: een newbie met één forumbericht, foto’s van slechte kwaliteit en nog een aantal andere verdachte kenmerken.

Er zijn twee foto’s beschikbaar die het bewijsmateriaal zouden moeten vormen: van de iPhone-verpakking en van het About-scherm.

iPhone 16GB About-scherm

Een paar dingen kloppen niet aan deze foto’s:

  • Het oude calculator-icoon staat op de doos;
  • Het icoon van de downloadstore is te fel en is er vermoedelijk later op gezet;
  • Er is ruis toegevoegd nadat het serienummer is weggevaagd;
  • De 2 in de firmware 1.1.2 is vetgedrukter dan de andere cijfers;
  • En waarom heeft de winkelmedewerker eigenlijk niet de zijkant van de doos of de achterkant van de iPhone gefotografeerd, waar immers de opslagcapaciteit op staat?

In een recent geruchtenbericht opperde iPhoneclub-lezer Figini om net als bij bij analistenbedrijf Gartner een soort waarschijnlijksscore aan geruchten te hangen. Dat vonden en vinden we een goed idee, vandaar dat we vanaf nu de iPhoneclub Bullshit Factor (iBF) introduceren (waarde tussen 0 en 100 procent). Hoe hoger de score, hoe minder de kans dat het gerucht waar is. We geven dit nieuwtje daarom een iBF van 95%.
Vergeet niet de discussie bij MacRumors te lezen.

Met dank aan SossieNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2007, 7:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.