eBay: 3 miljoen dollar voor een paar iPhone-domeinnamen?

Op eBay zijn wel vaker rare aanbiedingen verschenen: iPhone-tasjes die voor absurde bedragen worden aangeboden, bijvoorbeeld. Een recente transactie heeft betrekking op 5 Apple- en iPhone-gerelateerde domeinnamen die voor bijna 3 miljoen van eigenaar zouden zijn gewisseld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

eBay“Domeinnamen zijn big business geworden”, schrijft Topsecretblogger. Maar om nu te zeggen dat iemand daadwerkelijk 3 miljoen dollar heeft betaalt voor vijf domeinnamen, die met iPhone en Apple te maken hebben? Dat lijkt toch wat ongeloofwaardig. Je moet wel gek zijn om zoveel geld te betalen voor helpformyiphone.com, iphonehelpforyou.com, helpmyitouch.com, thenewitouch.com en shopappleonline.com. Als je ze meteen had gekocht, was je voor 3,7 miljoen dollar klaar geweest, maar de domeinnamen gingen uiteindelijk op de gebruikelijke wijze (veiling) voor een iets lagere prijs weg: 2,953.000 dollar. Hoeveel procent provisie zou eBay bij zo’n transactie rekenen?

Het lijkt een publiciteitsstunt, maar het is zeker niet de enige rare iPhone-aanbieding op eBay. Eerder was er al een stunt met papieren iPhone-tasjes, een TurboSIM voor $500 en de gesigneerde iPhone van GeoHot. Het toestel zelf leverde aanvankelijk op eBay niet eens zoveel op. Topsecretblogger ging op zoek naar meer lucratieve iPhone-gerelateerde domeinnamen erin en ontdekte nog een paar handeltjes:

  • appleiphoneofficialsite.com (+ 3 varianten) voor $295;
  • iphoneibiz.com, iphoneiheaven.com, iphoneihell (+ 13 andere) voor $95.000;
  • ipodtouch-apple.com (+ 4 varianten) voor $200.000;
  • iphoneandapple.com (+ 3 varianten) voor $1,5 miljoen;

Lijkt misschien een makkelijke manier om snel geld te verdienen, maar de kans dat je een gek tegenkomt die het ervoor geeft is niet zo groot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:12
Categorie Achtergrond
Onderwerp ebay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.