Geohot brengt blacksn0w en blackra1n RC3 uit (jailbreak/unlock)

Zojuist heeft Geohot blacksn0w uitgebracht als onderdeel van de nieuwe versie van blackra1n RC3. Met blacksn0w kan de laatste versie van de baseband 05.11.07 (behorend bij firmware 3.1.x) geunlockt worden, met blackra1n kan elke iPhone en iPod touch op firmware 3.1.x gejailbreakt worden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

blacksn0wZojuist heeft Geohot blacksn0w uitgebracht als onderdeel van de nieuwe versie van blackra1n RC3. Met blacksn0w kan de laatste versie van de baseband 05.11.07 (behorend bij firmware 3.1.x) geunlockt worden. Met blackra1n kan elke iPhone en iPod touch op firmware 3.1.x gejailbreakt worden. Blacksn0w zal later vanavond ook zonder de bundeling met blackra1n beschikbaar worden gemaakt als applicatie in Cydia.

De derde Release Candidate van de jailbreaktool blackra1n is beschikbaar voor Windows en Mac OS X en bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Het proces is vijftien seconden sneller, kan nu ook een iPhone of iPod touch hacktiveren (dat wil zeggen: activeren buiten iTunes om) en ondersteunt minimaal Mac OS X Tiger op een PowerPC. De unlocktool blacksn0w maakt het niet alleen mogelijk om de laatste baseband 05.11.07 voor de iPhone 3G en iPhone 3GS te unlocken, maar maakt daarnaast ook het gebruik van officiële tethering weer mogelijk voor iedereen. Je kunt controleren welke versie van de baseband (ook wel: modemfirmware) je hebt via Instellingen, Algemeen en vervolgens Info.

blackra1n RC3Heb je een iPhone 3G of 3GS op firmware 3.1 of 3.1.2 die nog niet gejailbreakt is, dan kun je van blackra1n gebruiken om te jailbreaken met behulp van onze handleiding blackra1n: jailbreaken voor dummies. Heb je blackra1n eenmaal (of al eerder) gebruikt om te jailbreaken, dan kun je de unlock blacksn0w vinden achter het icoontje van blackra1n op je springboard. Heb je een oudere versie van blackra1n, dan kun je deze updaten. Blacksn0w neemt in dit scherm de plaats in waar Icy in de eerdere versies te vinden was. Heb je het icoon van blackra1n verwijderd of een jailbreaktool van het iPhone Dev Team gebruikt, dan kun je deze via Cydia downloaden.

Als je een originele iPhone hebt, dan moet je bootneuter gebruiken in plaats van blacksn0w voor een unlock, maar kun je wel jailbreaken met blackra1n. Als je een iPhone 3G of iPhone 3GS hebt die nog de oudere 04.26.08 baseband heeft, dan raden we het je op dit moment nog af om deze te updaten naar de laatste baseband 05.11.07. Zoals MuscleNerd ook heeft aangegeven raak je dan mogelijkheden kwijt en is het op dit moment nog te vroeg om te zeggen of bijvoorbeeld ultrasn0w valt te prefereren boven blacksn0w. In dat kader is het goed om op te merken dat Geohot’s code over het algemeen zoals hij zelf ooit op zijn blog heeft aangegeven “simple, hacky and fast” is en die van het iPhone Dev Team “slow, proper and complicated”.

mn-tweetmn-tweet2

   

cydiaAls je een iPhone 3GS (of een 3e generatie iPod touch) hebt dan is het belangrijk om de SHSH-gegevens van jouw iPhone of iPod op te slaan voor firmware 3.1.2. Met behulp van deze SHSH-gegevens zul je altijd kunnen herstellen naar (zowel een custom- als) een officiële firmware 3.1.2, die je vervolgens kunt jailbreaken en unlocken. Heb je deze gegevens niet opgeslagen, dan zul je alleen naar (een custom firmware of) de laatste officiële firmware kunnen updaten; wat zou betekenen dat je in een situatie terecht kunt komen waarbij je gedwongen wordt om je jailbreak en unlock op te geven. Het opslaan van de SHSH-gegevens is mogelijk tijdens het voor de eerste keer opstarten van Cydia, of op enig moment met behulp van de jailbreaktool Umbrella die opgenomen is in de laatste versie van iReb.

Je kunt blackra1n en dus ook blacksn0w downloaden op Blackra1n.com. Voor hulp bij het gebruik van blackra1n en blacksn0w kun je het beste terecht op het forum of op [email protected].

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2009, 1:47
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, tethering, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.