Blacksn0w nu ook beschikbaar via Cydia (jailbreak/unlock)

De unlocktool blacksn0w voor de baseband 05.11.07 van de iPhone 3G en iPhone 3GS is nu ook beschikbaar via Cydia. Blacksn0w maakt naast de unlock van de laatste baseband ook officiële tethering weer mogelijk voor iedereen op firmware 3.1.x. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoe je blacksn0w via Cydia kunt installeren.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

blacksn0w-white-100De unlocktool blacksn0w voor de baseband 05.11.07 van de iPhone 3G en iPhone 3GS is nu ook beschikbaar via Cydia. Blacksn0w maakt naast de unlock van de laatste baseband ook officiële tethering weer mogelijk voor iedereen op firmware 3.1.x. In dit artikel kun je meer informatie vinden over hoe je blacksn0w via Cydia kunt installeren.


Als je een originele iPhone hebt, dan moet je bootneuter gebruiken in plaats van blacksn0w voor een unlock, maar kun je wel jailbreaken met blackra1n. Als je een iPhone 3G of iPhone 3GS hebt die nog de oudere 04.26.08 baseband heeft, dan raden we het je op dit moment nog af om deze te updaten naar de laatste baseband 05.11.07. Je kunt controleren of je baseband 05.11.07 hebt via Instellingen, Algemeen en vervolgens Info. Je vindt deze informatie onderaan bij het kopje Modemfirmware.
mn-tweetmn-tweet2

Zoals MuscleNerd ook heeft aangegeven raak je bij het updaten naar baseband 05.11.07 mogelijkheden kwijt en is het op dit moment nog te vroeg om te zeggen of bijvoorbeeld ultrasn0w valt te prefereren boven blacksn0w. In dat kader is het goed om op te merken dat Geohot’s code over het algemeen zoals hij zelf ooit op zijn blog heeft aangegeven “simple, hacky and fast” is en die van het iPhone Dev Team “slow, proper and complicated”.

Je kunt blacksn0w als volgt via Cydia installeren:

  1. Start Cydia op door het icoon op je springboard te selecteren
  2. Ga onderin naar Manage en vervolgens naar Sources
  3. Selecteer rechtsbovenin Edit gevolgd door Add
  4. Vul hier http://blackra1n.com/ in en selecteer Add Source
  5. Selecteer rechtsonderin Search en zoek op blacksn0w
  6. Selecteer blacksn0w en kies rechtsbovenin voor Install en Confirm
  7. Start je iPhone opnieuw op door acht seconden de home– en lock-toets in te drukken.

Voor hulp bij het gebruik van blacksn0w kun je het beste terecht op forum.

Reacties: 80 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.