Geen AirPrint op tweede generatie iPod touch

Apple heeft de ondersteuning voor AirPrint op de tweede generatie iPod touch laten vallen. Het werkt alleen vanaf de derde generatie.

hp-eprintApple heeft onaangekondigd de ondersteuning voor AirPrint voor de tweede generatie iPod touch ingetrokken. In het persbericht van 15 september stond nog dat AirPrint zou werken met de “iPad, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (tweede generatie en later)”. Nu heeft Apple dit gewijzigd in “iPod touch (derde generatie en later)”. AirPrint is een nieuwe functie om automatisch printers op het lokale netwerk te vinden, waarbij ze draadloos verbonden mogen zijn. Je kunt dan vervolgens allerlei teksten, foto’s en andere documenten via Wi-Fi printen.

airprintHet installeren van drivers en extra software is niet nodig. AirPrint werkt met printers van HP die ePrint ondersteunen en met netwerkprinters die op een Mac zijn aangesloten. In de beta van iOS 4.2 (nu bij ontwikkelaars) is AirPrint al aanwezig. Apple is van plan om AirPrint in november beschikbaar te stellen voor iPhone-gebruikers, gelijktijdig met de update naar 4.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2010, 11:26
Categorie iDevices
Onderwerpen airprint, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.