Geekin-Radio-icon

Geekin Radio: Samen muziek luisteren, waar je ook bent

Geekin Radio maakt het gemakkelijk om samen met je vrienden naar dezelfde muziek te luisteren. Jullie muziek loopt altijd helemaal synchroon, en je kunt vanuit de app met elkaar chatten.

Geekin-Radio-icon

Op eigen houtje een nieuwe artiest leren kennen is geweldig, maar deze muziek vervolgens aan je vrienden laten horen is nog veel leuker. Samen naar muziek luisteren gaat alleen wat lastig als je niet bij elkaar in de buurt bent, maar daar gaat Geekin Radio verandering in brengen.

Bij Geekin Radio draait volledig om het sociale aspect van muziek luisteren. Dit zal dan ook geen app zijn voor mensen die soms een lijst met de populairste hits van dat moment opzetten, maar een manier voor muziekliefhebbers om gelijkgestemden te vinden om over hun favoriete artiesten en genres te praten.

Soundcloud-integratie

Geekin Radio gebruikt de muziekbibliotheek van Soundcloud, al hoef je alleen je Twitter-account aan de app te koppelen om er gebruik van te maken. Beetje jammer: tijdens deze koppeling zorgt Geekin Radio er automatisch voor dat je het Twitter-account van de muziekdienst en de maker van de app gaat volgen. Niet zo netjes, al heb je de twee natuurlijk snel weer ‘ontvolgd’.

Geekin-Radio Geekin-Radio

Na dit social media-accefietje kun je met Geekin Radio aan de slag. Begin zelf met het uitzenden van je favoriete muziek door een afspeellijst aan te maken, of zoek een vriend op die al muziek aan het draaien is via de app. Je kunt op ieder moment inschakelen en luistert altijd precies hetzelfde nummer op hetzelfde moment als de andere luisteraars.

Chatten over muziek vanuit de app

Terwijl je samen naar muziek luistert kun je in een chatkanaal met elkaar praten en zie je in een lijst snel welke luisteraars er ingeschakeld zijn. Tik op het vlammetje om aan te geven dat je het huidige nummer wel kunt waarderen.

Als je vrienden geen tijd hebben om met je naar muziek te luisteren, dan kun je je lol op het met Discover tabblad van Geekin Radio. Daar vind je de populaire kanalen die op dat moment live zijn, of kom je voorgestelde gebruikers tegen die een soortgelijke muzieksmaak hebben.

Tijdens het testen van de app bleek dat Geekin Radio wel aan de trage kant is, zeker als je het overzicht met populaire kanalen wilt laden. Dat neemt echter niet weg dat het een toffe app is om samen met vrienden die dol zijn op muziek naar jullie favoriete afspeellijst te luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 20:56
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.