Sensel Morph

Sensel Morph is een Force Touch-trackpad, toetsenbord voor je iPad en meer

Een trackpad, virtueel toetsenbord en piano voor je iPad en Mac? De Sensel Morph maakt dit met één apparaat mogelijk, dankzij een gigantisch aanraakpaneel.

Sensel MorphJe Mac hoeft niet het enige apparaat met een trackpad te zijn. De Sensel Morph is in feite een gigantische trackpad die je ook kunt aansluiten op bijvoorbeeld je iPad. Dit accessoire kan alles van de Mac-versie, maar is ook nog eens een stuk veelzijdiger. Leg er de juiste accessoires bovenop en je hebt een toetsenbord, virtueel tekenvel of een piano.

De Sensel Morph bevat 20.000 druksensoren. Deze zien niet alleen waar je de trackpad aanraakt, maar hoe hard je hem indrukt. Hierdoor ondersteunt de Morph in feite Force Touch, een druktechnologie die Apple pas in de meest recente MacBooks heeft toegevoegd. Je kunt de Morph op een computer aansluiten via een micro-usb-kabel, maar hij verbindt via Bluetooth net zo makkelijk met een iPad. Bij dat laatste heb je uiteraard wel een ondersteunde iOS-app nodig.

Hoewel je de Morph kunt gebruiken als een drukgevoelige trackpad voor je computer, gaat de functionaliteit nog een stuk verder. De trackpad wordt namelijk geleverd met een aantal speciale overlays, die je er bovenop kunt leggen. Zo kun je er een toetsenbord opleggen zodat je kunt typen: je vingers voelen de juiste knoppen, die zodra je ze indrukt een signaal naar de trackpad sturen. Op dezelfde manier kun je speciale dj-knoppen voor een muziek-app op de Morph leggen, of knoppen voor een virtuele piano.

Je kunt de Sensel Morph bestellen door op Kickstarter 249 dollar te doneren – vroege vogels betalen slechts 199 dollar. Het project moet in totaal 60.000 dollar inzamelen. Binnen slechts een paar uur zaten ze echter al bijna op de helft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 19:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.