Geef je iPhone de 3G optie!

Deze week verschenen er meerdere artikelen op het internet dat het screenshot met de 3G schakelaar fake zou zijn. We besloten zelf eens op zoek te gaan naar de schakelaar. Tevens blijkt het mogelijk het 3G menu te activeren in de huidige iPhone 1.0
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Nederlandse iPhone 3G optiesDeze week verschenen er meerdere artikelen op internet dat het eerder gepubliceerde screenshot met de 3G-schakelaar fake zou zijn. Aangezien wij niet beschikken over de speciale developers firmware, maar wel over de SDK release 5 besloten we zelf eens op zoek te gaan naar de schakelaar.

Een simpel find-commando naar 3G in de SDK brengt ons naar de volgende folder:

  • /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/ iPhoneSimulator2.0.sdk/Applications/Preferences.app/English.lproj/Network.strings

Maar ook in de volgende map wordt 3G gevonden:

  • /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/ iPhoneSimulator2.0.sdk/Applications/Preferences.app/Dutch.lproj/Network.strings

Jawel, ook in de Nederlandse vertaling komt de iPhone 3G-optie voor! Wanneer je het bestand Network.strings opent, zie je gelijk dat de 3G-schakelaar toch echt bestaat. De teksten “Met 3G worden gegevens sneller geladen, maar gaat de batterij minder lang mee” en “Schakel 3G in” spreken voor zichzelf.

3G settings NL

Om een beetje te kunnen opscheppen tegen je vrienden kan je het menu nu al laten zien in de huidige iPhone. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  • Download en unzip de Nederlandse of Engelse 3G-instellingen.
  • Vervang via SFTP het bestand Network.plist op je iPhone in de map /Applications/Preferences.app (maak voor de zekerheid eerst een backup van de bestanden die je gaat vervangen!)
  • Vervang de Engelse versie van Network.strings in /Applications/Preferences.app/English.lproj en de Nederlandse in /Applications/Preferences.app/Dutch.lproj
  • Herstart je iPhone en je hebt de 3G schakelaar in het menu Instellingen (Preferences) > Algemeen (General) > Netwerk (Network).

Of de 3G-optie nu ook daadwerkelijk werkt? Probeer het eens uit πŸ˜‰ !

Overigens is het niet mogelijk om gecompileerde onderdelen van de SDK te gebruiken op je iPhone. Alle code is Intel en/of PPC en is hierdoor niet geschikt voor de ARM-codestructuur van de iPhone.

P.S. Voor de beheerders van iFoneguideX: misschien leuk als onderdeel voor de iFoneguideX Repo?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:58
Categorie Jailbreak
Onderwerpen 3G, firmware, iPhone 3G, schakelaar, sdk, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.