Kort iPhone-nieuws: Firefox-thema, iPhoneShop, Meizu M8 krijgt alweer nieuwe interface

Drie korte iPhone-nieuwtjes: maak met een thema van je Safari-browser een Firefox-browser, Meizu probeert het nogmaals met een nieuwe M8-interface, iPhoneShop is een grafische interface voor het werken met artwork-bestanden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Firefox iPhoneHet is een rustige nieuwsdag, vandaar dat we wat korte nieuwtjes combineren. Deze keer: een grafische Windows-interface voor het werken met artwork-bestanden, geef je Safari-browser een Firefox-uiterlijk en de Meizu M8 krijgt alweer een nieuwe gebruikersinterface, deze keer een variant die minder op de iPhone lijkt.

Firefox op de iPhone

Met een speciaal Firefox-thema kun je doen alsof je een Firefox-browser op de iPhone hebt geïnstalleerd. De werking blijft echter hetzelfde: je bent nog steeds aan het internetten via Mobile Safari. Na het downloaden van de bestanden van ModMyiFone ga je naar de volgende map:

System/Library/Frameworks/UIKit.framework/

Firefox op iPhoneJe vervangt daar het bestand Other.artwork door het gelijknamige bestand uit de download. Vervolgens vervang je de png-bestanden in de map:

/Application/MobileSafari.app

… door de png-bestanden uit de download. Vergeet niet om een backup van je Other.artwork en van de map MobileSafari.app te maken. Met dit thema krijgt Safari een iets andere interface, het starticoon is gewijzigd en het splashscreen bij het opstarten van de browser toont ook een Firefox-logo.

iPhoneShop

iPhoneShopiPhoneShop biedt een gebruikersinterface waarmee je .artwork-bestanden op de iPhone kunt maken en uitpakken. Voorheen was dit onder Windows alleen mogelijk via de commandoregel, al wekt het project op Google Code wel de indruk dat er al een tijdlang niet meer aan wordt gewerkt. Via: SideApps.

Meizu M8 krijgt alweer nieuwe interface

De Meizu M8 moet wel de slechtst gelukte kloon uit de geschiedenis van de iPhone zijn. Maar over de hoeveelheid publiciteit die de onbekende klonenbakker uit het Verre Oosten heeft gekregen, hebben ze niet te klagen.

Meizu M8 interfaceEerst waren ze het gedoodverfde, goedkopere alternatief voor de iPhone. Toen bleek dat het toestel veel te laat en veel te duur op de markt zou komen, kwamen ze toch nog in de publiciteit door hard- en software die rechtstreeks van Apple leek te zijn afgekeken. En nu heeft de Meizu M8 opnieuw een restyling ondergaan: deze keer met een nieuwe gebruikersinterface, die niet meer zo sterk op de iPhone lijkt. Meizu CEO Jack Wong schakelde het befaamde (?) ontwerpbedrijf Eico Design in om een nieuwe interface te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2008, 22:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.