GarageBand-OS-X

GarageBand krijgt op 30 juni nieuwe functies

Apple gaat Garageband op 30 juni een update geven. Er komen nieuwe synthesizer-geluiden in, maar mogelijk ook functies die te maken hebben met Apple Music.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op 30 juni gaat Apple’s nieuwe muziekdienst van start. Op dezelfde dag krijgt GarageBand voor de Mac er een aantal nieuwe functies bij. Combineer je beide feiten, dan zouden ze wel eens iets met elkaar te maken kunnen hebben. Zelf houdt Apple het op vernieuwingen voor de functies Smart Controls en de Piano Roll Editor. Maar er zou wel eens meer aan de hand kunnen zijn.

GarageBand-OS-X

Macworld-auteur Kirk McElhearn ontdekte de komende wijzigingen op Apple’s website en vermoedt dat het iets te maken kan hebben met de Connect-functies van Apple Music. Artiesten zouden hun muzieknummers dan meteen vanuit GarageBand kunnen uploaden. Apple Music is niet alleen bedoel voor bekende artiesten, maar ook artiesten die nog geen platencontract hebben kunnen eraan mee doen. Ze kunnen met Connect hun muziek promoten en met fans in contact blijven. Dat klinkt logisch, zeker omdat Apple rond dezelfde tijd ook een nieuwe versie van iTunes zal uitbrengen. Omdat iTunes 12 nog maar net is verschenen, gaat het waarschijnlijk om versie 12.2 en niet om iTunes 13 (voorzover Apple al geneigd is het ongeluksgetal te gebruiken).

Apple rept met geen woord over Connect, maar schrijft wel onder één van de afbeeldingen dat er vernieuwingen in Smart Controls en de Piano Roll Editor aankomen. Ook verklappen ze alvast dat er 100 nieuwe synth-geluiden aan komen. Je kunt die geluiden met zogenaamde Transform Pad Smart Controls helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Die nieuwe synthesizer-geluiden zouden wel eens te maken kunnen hebben met Camel Audio, het bedrijf dat Apple begin dit jaar overnam. Zij maakten synth-sofware, waarvan je al een aantal demo’s nu al op de website van Apple kunt terugvinden: sweeping arp, droplets, bright punchy synth, pumping synth waves en epic hook synth.

We zijn benieuwd wat Apple nog meer in Garageband gaat stoppen. Misschien wordt het schrijven en uploaden van een muzieknummer straks net zo makkelijk als tot drie tellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 21:28
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen garageband, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.