adobe-preview-cc-iphone

Bekijk Photoshop-ontwerpen met Adobe Preview CC voor iOS

Adobe Preview CC is een nieuwe app voor iPhone en iPad, waarmee je ontwerpen van Photoshop kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Adobe heeft de smaak te pakken: ze blijven continu doorgaan met het maken van handige apps voor de iPhone en iPad. Voorwaarde is vaak wel, dat je beschikt over een Creative Cloud-abonnement en dat is bij de nieuw verschenen app Adobe Preview CC ook weer het geval. Met deze app Adobe Preview CC kun je ontwerpen die je in Photoshop hebt gemaakt bekijken op de iPhone en iPad. Deze nieuwe app komt niet geheel toevallig, want onlangs werd bekend dat Adobe gaat stoppen met Photoshop Touch. Met deze nieuwe app kun je alsnog ontwerpen op de iPhone en iPad bekijken. Opmerkelijk: de app werkt alleen met Photoshop en niet met andere populaire ontwerpsoftware, zoals Adobe’s eigen Illustrator.

adobe-preview-cc-iphone

Adobe Preview CC: Photoshop-ontwerpen bekijken

Via Wi-Fi of een usb-kabel leg je verbinding met Photoshop, waarna je alle ontwerpen meteen op de iPhone en iPad kunt zien. Je kunt zelfs meerdere ontwerpen vergelijken. Wijzigingen die je in Photoshop CC doorvoert, verschijnen op hetzelfde moment ook in Adobe Preview CC op iOS. De app herkent de grootte van de tekengebieden van elk apparaat en geeft ze in passend formaat weer. Je kunt heen en weer schuiven om de opmaak te vergelijken.

Bij de mobiele apps van Adobe krijg je 2GB opslagruimte bij een gratis abonnement. Dit is nodig om bestanden te synchroniseren en te delen met anderen. Extra opslagruimte koop je via een in-app aankoop zodat Apple er ook nog iets aan verdient. Je betaalt voor 20GB €1,99 per maand.

Vernieuwing bij Photoshop Mix

Er is ook nieuws te melden over Photoshop Mix (jawel, die bestaat ook). Gebruikers zijn nu in staat om hun Creative Cloud Library-assets onderweg te bewerken. Dit geldt bijvoorbeeld voor Photoshop-documenten, maar ook voor losse elementen zoals lagen en maskers. Je kunt afbeeldingen nu ook meteen doorsturen naar Adobe Lightroom. Verder heb je meer controle over de eigenschappen van afbeeldingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 19:23
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.