France Telecom CEO noemt 15 oktober als lanceerdatum iPhone 5

Topman Stephane Richard van Orange/France Telecom heeft gezegd dat de iPhone 5 op 15 oktober op de markt komt. Hij deed wel vaker uitspraken over nieuwe Apple-producten: zo verklapte hij voortijdig dat Apple een tablet met webcam zou uitbrengen, vlak voordat de iPad kwam.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

stephane-richardDe CEO van France Telecom, heeft wel een idee wanneer de iPhone 5 komt. Op 15 oktober 2011 is het zover, zo beweert Stéphane Richard. Waarom Richard zijn mond voorbijpraat is een raadsel, maar we mogen er vanuit gaat dat hij als topman van een groot telecomconcern meer weet dan de doorsnee analist of journalist. “Als ik geloof wat ik gehoord heb, wordt de iPhone 5 uitgebracht op 15 oktober”, zei CEO Stéphane Richard, die wel vaker in de publiciteit komt vanwege opvallende uitspraken.

Waarom zouden we Richard moeten geloven? Misschien omdat hij wel degelijk over insider-informatie beschikt. Vlak voor de lancering van de iPad onthulde hij bijvoorbeeld dat Apple bezig was met het ontwikkelen van een tablet met webcam.

Eerder vertelde hij ook dat Apple plannen had om over te stappen naar ingebouwde simkaarten met de naam e-SIM. De operators waren het er niet mee eens en Apple besloot zich aan te sluiten bij een initiatief van de operators om een nieuw type simkaart te ontwikkelen. Er zou een plattere en kleinere iPhone met een nieuw type simkaart op de markt komen, beweerde de topman. Een topman van AT&T bevestigde later dat er wordt nagedacht over een nieuw simkaartformaat.

Richard doet vaker uitspraken waar Apple niet blij van wordt. Hij was prominent aanwezig in het groepje operators, dat geld van Apple wilde hebben om de kwaliteit van de telecomnetwerken te verbeteren.

Toch is de datum van 15 oktober nogal vreemd: het valt op een zaterdag en dat is geen gebruikelijke datum voor Apple om nieuwe producten op de markt te brengen. Eerdere lanceringen van de iPhone vielen op een donderdag of vrijdag. Daarom wordt 14 oktober ook gezien als een mogelijke datum, net als 7 oktober, een week eerder.

Bron: Mac4Ever (Franstalig)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 17:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.