Eerste Kamer krijgt iPad

De gehele Eerste Kamer in Den haag wordt voorzien van een iPad. Het tablet wordt ingevoerd om te besparen op de koerier en de papierstapel, maar moet ook helpen tegen het stoffige imago van de Senaat.

iPad 2 voor Eerste KamerAlle leden van de Eerste Kamer worden vandaag voorzien van een iPad. Vanaf vandaag worden vergaderstukken niet meer voorgelezen vanaf papier, maar vanuit een app. Volgens een woordvoerder is de Nederlandse Senaat de “eerste van alle parlementaire huizen in Europa die volledig overschakelt op digitale informatievoorziening. We hebben de primeur met de overstap naar digitaal vergaderen met de ondersteuning van een tablet.“. Binnen een jaar moet de investering terugverdiend zijn.

Geert Jan Hamilton is de griffier van de Eerste Kamer en legt uit waarom er voor de iPad is gekozen:

“De Senaat kampt soms met een imago van stoffigheid. Daarom liep de Eerste Kamer steeds voorop waar het gaat om digitale informatievoorziening en snelle communicatie.”

Hamilton verwijst daarmee naar 1994, toen de eerste stukken uit de Eerste Kamer op internet verschenen en naar 1997, wanneer de Eerste Kamer een eigen website had.

De invoering van Apple’s tablet in de Senaat kost 150.000 euro. Dat bedrag moet volgens een woordvoerder binnen een jaar terugverdiend worden, omdat er geen koerier met grote stapels papier meer nodig is. Het is niet bekend welke uitvoering van de iPad 2 in de handen van de kamerleden belandt.

Bron: ANP

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 13:13
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.