AT&T-topman hint naar nieuw simkaartformaat van Apple

Topman Ralph de la Vega van AT&T heeft in een interview aangegeven dat zijn bedrijf werkt aan kleinere simkaarten, met de rest van de industrie. Een link naar Apple werd niet gelegd.

ralph-de-la-vegaRalph de la Vega, CEO van de Amerikaanse iPhone-provider AT&T, heeft in een interview gezegd dat een kleiner simkaartformaat een no-brainer is. Hij wilde echter niet zeggen dat Apple ermee bezig is. Maar juist dat bedrijf zou met France Telecom en andere Europese providers een overeenkomst hebben gesloten om een nieuwe standaard voor simkaarten in de markt willen zetten. All Things D vroeg of AT&T geïnteresseerd is in een kleinere simkaart, waarna De la Vega zei dat AT&T bezig is en met de bedrijfstak samenwerkt om te kijken of zo’n kleinere simkaart haalbaar is. “Ik denk dat het gaat gebeuren”, zei de CEO.


Zijn collega van France Telecom is heel wat openhartiger. CEO Stephane Richard van de Franse telecomoperator zei dat hij al een overeenkomst heeft gesloten. Er zal een kleiner formaat simkaart worden gebruikt, in plaats van een geïntegreerde (embedded) simkaart, waar Apple aanvankelijk voorstander van was. Volgens Richard zal de volgende iPhone kleiner en platter worden, dankzij die kleinere simkaart. Maar als de simkaart helemaal in het toestel geïntegreerd kan worden, zodat er geen apart sleufje meer nodig is, kan het allemaal nóg compacter. Volgens een woordvoerder van Orange (dochterbedrijf van France Telecom) heeft Apple in mei een nieuw voorstel voor een kleinere simkaart bij het Europese standaardisatie-instituut ETSI ingeleverd.

AT&T heeft net als France Telecom voorkeur voor een kleinere simkaart, in plaats van een geïntegreerde simkaart. Die keuze is logisch, want met een geïntegreerde simkaart krijgt Apple een veel grotere greep op de markt. Op de vraag welk platform gaat winnen had De la Vega ook een voorspelbaar antwoord: hij ziet de opkomst van Android, denkt dat de iPhone een sterke positie houdt en ziet Blackberry en Windows Phone worstelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juni 2011 om 17:07
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.