iphone-5-bovenop-iphone-6-plus

Foxconn voert productie op: ‘Enorme vraag naar iPhone 6 Plus’

Foxconn gaat de productie van de iPhone 6 Plus opvoeren, blijkt uit leveringen van componenten. Er blijkt meer vraag dan verwacht.

iphone-5-bovenop-iphone-6-plusVolgens bronnen in China is de vraag naar de iPhone 6 Plus groter dan gedacht. Fabrikant Foxconn heeft de productie opgevoerd, aldus Digitimes. Onlangs ontstond nog de indruk dat er vooral vraag is naar de kleinere iPhone 6 en dat kopers door tegenvallende voorraden uitwijken naar het kleinere model. Maar bronnen van DigiTimes zeggen dat de verkoop van de iPhone 6 Plus verrassend hoog zal uitpakken, met een aandeel van wel 60% in de totale iPhone 6-verkoop. Die schattingen zijn gebaseerd op aantallen analoge geïntegreerde circuits (IC’s) die bij Foxconn en Pegatron worden aangeleverd. Pegatron maakt de 4,7-inch iPhone 6 terwijl Foxconn de opdracht heeft om de 5,5-inch iPhone 6 Plus te fabriceren.


In het begin liepen de leveringen van IC’s nog gelijk op, maar de afgelopen dagen krijgt Foxconn opvallend meer onderdelen geleverd. Bendgate lijkt weinig invloed te hebben op de keuze van consumenten, zeggen de bronnen. Foxconn produceert meer dan aanvankelijk met Apple was afgesproken.

Wel kunnen we binnenkort een andere ontwikkeling in de markt gaan zien: door het grote scherm van de iPhone 6 Plus zijn mensen minder geneigd om een iPad mini te kopen. In toekomstige kwartaalcijfers zou dat effect merkbaar moeten zijn. De iPhone 6 Plus en de iPad mini hebben een overlappende functionaliteit. Op zich hoeft dat niet nadelig voor Apple te zijn. De iPhone is het bestverkopende product van Apple en wordt sneller dan de iPad ingeruild voor een nieuw exemplaar. Het enige gevaar is dat mensen helemaal stoppen met het kopen van iPads, omdat ze aan de grotere iPhone genoeg hebben.

Vanaf 17 oktober zal de vraag naar de iPhone 6 (Plus) nog verder toenemen, als de verkoop van start gaat in China. Pre-orders in China leverden al meer dan 2 miljoen bestellingen op. In China is het goedkoopste model verkrijgbaar voor RMB 5.288, omgerekend 681 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2014, 12:42
Categorie iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 6 Plus
46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.