Foursquare Swarm gaat meerdere mayors per locatie toestaan

Foursquare gaat splitsen in twee apps: Foursquare en Swarm. Daarin zal het systeem van mayors totaal veranderen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swarm-iphoneFoursquare kondigde afgelopen week aan dat de dienst in twee apps gaat splitsen: Foursquare en Swarm. Veel details werden er nog niet vrijgegeven, bijvoorbeeld of je positie als mayor van een locatie veilig is. In een blogposting heeft Foursquare nu meer uitleg gegeven. Het is straks mogelijk dat er meerdere mayors per locatie zijn. Je strijdt straks met directe vrienden om de titel, niet met mensen die elke dag in een bepaalde koffiebar zitten of er werken. Het betekent ook dat een locatie meerdere mayors kan hebben en dat de extraatjes die je als mayor kunt verdienen wat minder aantrekkelijk worden.


Voorheen kon het nog wel gebeuren dat je gratis pizza of een gratis drankje kreeg, als je de Foursquare-mayor van een locatie was. Restaurants konden die gok nemen, omdat er toch maar één persoon recht op had. maar straks na het verschijnen van de nieuwe Swarm-app is dat niet meer haalbaar. Foursquare legt in een blogposting uit waarom voor de nieuwe werkwijze is gekozen:

Mayors were great when Foursquare was small and you were competing against your friends to rule the neighborhood coffee shop, but as more people signed up, earning a mayor crown became impossible.

In 2009 had Foursquare nog maar 50.000 gebruikers maar nu dat is gegroeid naar meer dan 50 miljoen stelt dat andere uitdagingen. De toewijzing van punten komt niet meer overeen met de werkelijkheid, want inchecken bij een concert in Istanbul is anders dan inchecken op een hondenspeelveldje in je eigen omgeving. Ook verschenen er honderden badges in de app, die gaandeweg nauwelijks waarde meer hadden voor de gebruikers.

Swarm vrienden-app van Foursquare

In Swarm is daarom gekozen voor een andere insteek: meer aandacht voor gedrag, zoals een melding hoeveel keer je bij de sportschool hebt ingecheckt of hoe lang je een bepaalde vriend niet hebt gezien. Ook zullen er in Swarm stickers komen, die je aan je check-in kan koppelen. Ze laten zien hoe je je voelt en wat je aan het doen bent. Hoe meer plaatsen je bezoekt, hoe meer stickers je zult unlocken. Het lijkt erop dat Foursquare geen handeltje in betaalde stickers heeft gepland, maar wat niet is kan nog komen. En zoals gezegd zal de app anders omgaan met mayorships. Je hoeft niet elke dag naar je favoriete bar te gaan, om toch mayor te worden. Per vriendengroep zal één mayor worden aangewezen, zodat je niet meer hoeft te concurreren met de 50 miljoen andere Foursquare-gebruikers. De nieuwe Foursquare-app, die deze zomer beschikbaar komt, zal ook een nieuw soort badges bevatten waarbij er een koppeling is gemaakt met de werkelijke wereld. Hoe het eruit ziet, laat Foursquare nog even geheim. De insteek van de nieuwe Foursquare-app zal meer gericht zijn op lokaal zoeken en reviews van bijvoorbeeld restaurants en cafés. Wie daar niet op kan wachten, kan alvast eens naar de Lunchbox-app kijken, die op hetzelfde idee is gebaseerd en ook gebruik maakt van Foursquare-data.

Vanaf nu zijn de mayor-titels in Foursquare ‘bevroren’ – het is niet meer mogelijk om bestaande mayors te verslaan en dit blijft zo tot de nieuwe Foursquare-app verschijnt. In Swarm zal gekeken worden wie de mayor in een bepaalde vriendengroep is. Daarbij wordt net als voorheen gekeken naar de afgelopen 60 dagen: wie in de betreffende periode het meest frequent heeft ingecheckt, krijgt de titel. Komende week zal Swarm al in de App Store te downloaden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:12
Onderwerp foursquare
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.