iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: AHnoniem, Cinamatic, GoodReader 4 en meer

Deze week in App Gemist onder andere het inmiddels door Albert Heijn verwijderde AHnoniem, video-app Cinamatic en PDF-bewerker GoodReader 4.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Cinamatic review Hipstamatic voor video'sOphef in het Nederlandse applandschap afgelopen week: de iPhone-app AHnoniem die de intentie had om de privacy van de klanten van de Albert Heijn te beschermen, heeft uiteindelijk maar eventjes in de App Store gestaan. Toen werd de applicatie weer verwijderd, onder juridische druk van de supermarkt zelf. Maar er zijn ook daarnaast een heleboel leuke, goede nieuwe apps uitgebracht. Voetbal International introduceerde een Premium-abonnement, met Routeshare geef je je aankomsttijd door en RTL Nieuws vernieuwde zichzelf weer eens.


CityShareCityShare – In de App Store vind je honderden applicaties die jou op welke plek dan ook het leukste restaurantje of de hipste cocktailbar willen laten vinden. Toch verschijnen er af en toe nog nieuwkomers in deze categorie, zoals het Nederlandse CityShare. De applicatie is een sociaal netwerk waarmee je reistips met vrienden kunt delen, maar ook internationale reisexperts kunt volgens, zoals ’3 op Reis’ van BNN. De app is volgens de makers persoonlijker en overzichtelijker dan apps als TripAdvisor, “met soms wel 150 miljoen reviews van mensen die je niet kent”.
Downloaden: CityShare (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

RTL NieuwsRTL Nieuws – Maandag 5 mei was een grote dag voor RTL Nieuws. Om half acht in de avond werd het gloednieuwe decor van het nieuwsprogramma in gebruik genomen, dat bestaat uit enorme schermen met zwarte schermranden die aan de iPhone en iPad doen denken. De website van RTL Nieuws ging eveneens op de schop en hetzelfde geldt voor de RTL Nieuws-app voor iPhone en iPad. Daarin heeft het belangrijke nieuws weer een hoofdrol gekregen.
Downloaden: RTL Nieuws (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Jouw Zorgtoeslag iPhone appJouw Zorgtoeslag – De Belastingdienst gaat rustig door met het experimenteren in apps. Deze week kwam Jouw Zorgtoeslag uit, een app voor de iPhone waarmee de zorgtoeslag kan worden aangevraagd en bekeken. De applicatie is voor een gericht publiek: personen die 18 jaar worden in kalenderjaar 2014. Alleen zij hebben wat aan de applicatie nadat ze ingelogd zijn met DigiD. De app houdt het dan ook simpel.
Downloaden: Jouw Zorgtoeslag (gratis, iPhone, iOS 5.1.1+)

RouteShare Routeshare – Je rijdt van Groningen naar Amsterdam maar wordt opgehouden door drukke wegen? Routeshare moet de makkelijkste manier worden om dan live je locatie en verwachte aankomsttijd te delen met de personen op de plek van bestemming. Dat doel heeft Emiel Janson voor ogen met zijn nieuwe app. De Nederlandse ontwikkelaar die onder andere meewerkte aan Weathercube, laat je kinderlijk eenvoudig een link sturen waarmee de ontvanger op de hoogte blijft van je locatie.
Downloaden: Routeshare (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AHnoniem logo iPhoneAHnoniem – Je kan er niet omheen in de Albert Heijn. Wie korting wil op zijn boodschappen, zwaait met zijn bonuskaart en laat hem scannen door de kassière of de automatische zelfscanner. Zo krijg jij boodschappen mee tegen een kleine korting, en krijgt de grootste supermarktketen van Nederland inzicht in je koopgedrag. Een gedachte waar appontwikkelaar Jan van Kampen (@janvankampen) (Doodlesoft) niks van moet hebben. Met de iPhone-app AHnoniem konden klanten hun bonuskaarten uitwisselen zodat ze ook door andere gebruikers door het hele land kunnen worden gebruikt, zonder dat Albert Heijn uitgebreid koopprofielen van klanten kan schetsen. De supermarkt doet de insteek af als onzin, maar liet de app wel verwijderen.

Deukweg iPhoneDeukweg – Het is een booming niche in de Nederlandse appwereld: applicaties waarmee je offertes kan opvragen voor autoschade. Na Fixico en Schadekiek, is er in de vorm van Deukweg nu een derde speler die de markt betreedt. Ook ditmaal maak je foto’s van de autoschade en lever je die in bij de schadeherstellers. Deukweg belooft dat minstens drie schadeherstellers binnen 24 uur met een offerte komen. Je kan ze sorteren op prijs, afstand en beoordeling.
Downloaden: Deukweg (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

TuneIn Radio Pro sociaal netwerkTuneIn Radio – Radiostations volgen en zien waar je vrienden naar luisteren. Dat is de nieuwe insteek van TuneIn Radio, de grootste radioapp op iPhone en iPad. De app schuift op richting sociaal netwerk in de nieuwe versie 6.0, zowel in de gratis applicatie als de betaalde variant TuneIn Radio Pro. Het betekent dat de pagina om muziek te ontdekken naar achteren is geschoven, om plaats te maken voor je profielpagina met favoriete radiozenders en shows.
Downloaden: TuneIn Radio (gratis, universeel, iOS 7.0+)

VI Voetbal InternationalVoetbal International Premium – De Leeuwarder Courant deed het als eerst in Nederland, NRC doet het met NRC Reader en de Volkskrant met Volkskrant Select. En nu vindt het ‘tussenabonnement’ tussen het papieren abonnement en het gratis internetnieuws ook zijn weg naar gespecialiseerde media. Voetbal International introduceert woensdag VI Premium. Voor 7,99 euro per maand krijg je vroegtijdig toegang tot nieuws, opinie en achtergrondartikelen in een apart onderdeel van de bestaande app. Je kan VI Premium twee weken lang proberen door een abonnement op te vragen vanuit de app. Die stopt automatisch.
Downloaden: VI (gratis, universeel, iOS 6.0+)

EmjoymentEmjoyment – Vacatures zoeken en solliciteren kan veel tijd en moeite kosten, terwijl het ook efficiënter kan. Ten minste, dat denken de makers van Emjoyment, een Tinder-achtige app die het zoeken en vinden van werk moet vergemakkelijken. Wanneer zowel werkgever als werkzoekende naar rechts vegen is er een match-mogelijkheid. Daarna kan er worden gechat over de functie of verdere stappen worden besproken, zoals het opsturen van een motivatiebrief of het maken van een afspraak. Emjoyment importeert alle gegevens uit LinkedIn en maakt daar persoonlijke profielen en baankaarten van.
Downloaden: Emjoyment (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

GoodReader 4 iOSGoodReader 4 – Er is een nieuwe versie uitgekomen van de populaire PDF-app GoodReader. GoodReader 4 is een nieuwe applicatie, voor het eerst geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. De afbeeldingen in de App Store laten amper zien dat het om een officiële, nieuwe app gaat, maar dat is wel degelijk het geval. GoodReader 4 heeft een aantal handige nieuwe opties ten opzichte van de vorige apps. De meest in het oog springende zijn de mogelijkheden die je met de PDF-documenten zelf hebt. Die kan je helemaal ‘uit elkaar trekken’.
Downloaden: GoodReader 4 (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 6.0+)

Yahoo NewsYahoo News Digest – Yahoo heeft zijn nieuwsapplicatie News Digest nu ook in de Nederlandse App Store uitgebracht, vergezeld van een speciale editie met internationaal nieuws en een Android-app. Yahoo News Digest voor iPhone pakt het presenteren van nieuws net even wat anders aan dan we van nieuwsapplicaties gewend zijn en kiest er juist voor om te doseren. Niet de hele dag door de verschillende headlines, maar twee keer per dag een samenvatting van het belangrijkste nieuws: ‘s morgen als je je iPhone van je nachtkastje pakt en ‘s avonds tijdens of na het eten.
Downloaden: Yahoo News Digest (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

CInamaticCinamatic – Het was een van de eerste iPhone-apps die filters over foto’s heen legde. Sfeervolle effecten en kleuren waarmee je een alledaags tafereel in een handomdraai bijzonder maakte. Hipstamatic vergaarde roem en populariteit, maar het werd een glijdende schaal. Elke app kreeg fotofilters en elke app leek wel makkelijker te bedienen dan Hipstamatic. Het grote succes voor de tweede app Hipstamatic Oggl bleef daarna uit, mede dankzij lidmaatschapskosten. Nu is het bedrijf late to the party met een app voor korte video’s – en Hipstamatic weet nog precies waar haar kracht ligt in het nieuwe Cinamatic.
Downloaden: Cinamatic (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

RoadSmart iPhoneRoadSmart – De gratis applicatie RoadSmart laat nu ook files zien. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor, die eerder al flitsers, politiecontroles, ongelukken en wegwerkzaamheden in kaart bracht. De files zijn als enige niet zichtbaar op de kaart, maar bekijk je in een lijst. In het hoofdmenu zie je in een snelle oogopslag hoeveel kilometer file er staat in het land. De file-informatie wordt als enige niet doorgegeven door gebruikers zelf, maar wordt van een externe informatiebron gehaald. RoadSmart is vanaf de update volledig gratis.
Downloaden: RoadSmart (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

TextSync voor iPhone en iPadTextSync – Je kunt natuurlijk een Bluetooth-toetsenbordje aan je iPhone of iPad koppelen om sneller teksten te kunnen typen, maar als je dat niet hebt is TextSync misschien een goed alternatief. Het is een nieuwe gratis iOS 7-applicatie waarmee je je computer of laptop als toetsenbord voor je iPhone of iPad kunt gebruiken. Eenvoudig en zonder ingewikkelde procedures. Het idee is simpel: je opent de app op je iPhone of iPad. Als je computer of laptop met hetzelfde netwerk is verbonden, vul je het IP-adres in je browser in waarna je meteen verbinding met je iPhone of iPad hebt.
Downloaden: TextSync (gratis, universeel, iOS 7.0+)

DrinkAdvisorDrinkAdvisor – Wat hebben bars, uitgaan en cocktailrecepten met elkaar gemeen? Alcohol natuurlijk. Er zijn verschillende apps die zich in dit onderwerp specialiseren, waaronder het recent vernieuwde DrinkAdvisor. Die app geeft je een overzicht van bars in meer dan 130 steden, waaronder Londen, New York en Parijs, maar ook Amsterdam en Rotterdam. Er worden regelmatig bars en steden toegevoegd. De handige app heeft ook een optie om met vrienden af te spreken en een catalogus met recepten voor cocktails en andere alcoholische versnaperingen, in het geval je liever thuis een feestje wil bouwen.
Downloaden: DrinkAdvisor (gratis, universeel, iOS 6.1+)

ScavifyScavify – Bedrijfsfeestje? Vrijgezellenparty? Kinderpartijtje? Speurtochten met moeilijk of gekke opdrachten zijn daarvoor nog steeds een geliefde activiteit. Het kost alleen vaak nogal wat voorwerk. De nieuwe Scavify-app wil daar verandering in brengen. Met de applicatie kun je vooraf gemaakte speurtochten afspelen en opdrachten vervullen via je smartphone. Denk hierbij aan opdrachten als het uploaden van foto’s, het beantwoorden van vragen, het scannen van QR-codes en het gebruik van GPS check-ins om punten te verdienen.
Downloaden: Scavify (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

FlavyrFlavyr – Sommige iPhone-bezitters vinden hun filmrol een gezellige warboel, anderen vinden het frustrerend dat hun screenshots tussen hun vakantiefoto’s staan. Voor die laatste groep kan het populaire Flavyr een goede oplossing zijn. Deze prijswinnende applicatie ordent niet alleen je foto’s en video’s door ze op basis van tijd, locatie en afspraken in je agenda in albums te plaatsen, maar heeft nu ook nieuwe sociale functies om iets met die albums te doen. Zo kun je albums voortaan delen in de nieuwe timeline van Flavyr zelf, maar ook via Whatsapp, Facebook, e-mail, iMessage en Twitter.
Downloaden: Flavyr (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

Adobe Voice – De nieuwe iPad-app Adobe Voice laat je snel een video maken zonder te filmen. Je spreekt zelf een dialoog in, en ondersteunt deze met één van de 25.000 afbeeldingen in de app of een eigen foto. Dit moet het makkelijk maken om snel een verhaal in een video te vertellen. Adobe Voice is al een tijdje in de maak: we hoorden er voor het eerst over in september, toen de app bekendstond als de Powerpoint- en Keynote-concurrent Ginger.
Downloaden: Adobe Voice (gratis, iPad, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.