Foto’s tonen nieuwe homeknop iPhone 5S met vingerafdrukscanner

Er zijn nieuwe foto's verschenen van de homeknop van de iPhone 5S, voorzien van vingerafdrukscanner.

Homebutton-iPhone-5SNieuw verschenen foto’s tonen de vermoedelijke homeknop van de iPhone 5S. Opvallend is dat het uiterlijk sterk afwijkt van de homeknop van de iPhone 5 en van eerdere prototypes van de iPhone 5S. De foto’s bevatten ook betere aanwijzingen dat er een vingerafdruksensor aanwezig is in het nieuwe toestel. In de iCulture-poll van vandaag kun je stemmen en meepraten over de kansen dat Apple een vingerafdrukscanner inbouwt in de nieuwe iPhone.

Er gaan al een paar maanden geruchten dat Apple een dergelijke sensor in de nieuwe iPhone wil inbouwen. De nu verschenen foto’s wakkeren de geruchten nog eens extra aan. Ze zijn afkomstig van Nowhereelse.fr, de Franse site die al heel wat onderdelen heeft laten uitlekken. Helaas is aan de details niet te herkennen dat het hier inderdaad om een onderdeel voor de iPhone 5S gaat. Eerdere homeknoppen van de iPhone 5S zagen er bovendien anders uit, maar dat is geen doorslaggevend argument. Mogelijk heeft Apple de sensor in eerdere prototypes van de iPhone 5S achterwege gelaten. Naast de verwijzing naar een ‘Biometric Kit’ in de code van iOS 7 is ook nog een andere verwijzing gevonden, waarbij een persoon een iPhone vasthoudt met de rechterhand, terwijl de duim de homeknop aanraakt. Waarom Apple een vingerafdrukscanner zou willen gebruiken is te lezen in ons uitlegartikel: Vingerafdrukscanner in de iPhone: waarom?

vingerafdrukscanner

Home-Biometrie-iPhone-5S

Onderstaande foto van een homeknop voor de iPhone 5C lekte ook uit via een handelaar in reserveonderdelen, wat de indruk doet ontstaan dat ook dit budgettoestel een vingerafdrukscanner krijgt:

vingerafdrukscanner homeknop iphone 5s

Update: Navraag bij 9to5mac maakt duidelijk dat de onderdelenhandelaar incorrect de naam iPhone 5C heeft gehanteerd. Het moet iPhone 5S zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 18:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.