Rechter verklaart Duits pushverbod iCloud ongeldig

De rechter heeft in Duitsland het verbod op iCloud-pushnotificaties ongeldig verklaard in een hoger beroep.

Mail iCloudDe rechter heeft in een hoger beroep het verbod op iCloud-mailnotificaties in Duitsland ongeldig verklaard. Dit meldt FOSS Patents. Duitsers mochten sinds februari 2012 geen pushnotificaties van iCloud-mail ontvangen, omdat Apple hiermee volgens de rechter een patent van Motorola schond. De uitspraak in het hoger beroep draait dit verbod terug, maar niet voordat Apple akkoord gaat met een speciale voorwaarde.

FOSS Patents vertelt dat Apple akkoord moet gaan met een boeteregeling, voor het geval Motorola er toch in slaagt om het verbod weer terug te doen keren. In zo’n situatie zou Apple een schadevergoeding moeten betalen voor de periode waarin het verbod niet meer geldig was. Het lijkt echter zeer onwaarschijnlijk dat Motorola hier ook in zal slagen. Gaat Apple akkoord met deze regeling, dan kan de pushoptie voor alle iCloud-gebruikers in Duitsland weer worden geactiveerd. In slechts een paar dagen zou de functie al opnieuw geactiveerd kunnen worden.

Het hoger beroep is een overwinning voor Apple in de rechtszaken met Motorola’s moederbedrijf Google. De opgeheven iCloud-pushbeperking was namelijk het laatste verbod te wijten aan een rechtszaak over Motorola-patenten.

iFun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2013, 17:13
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen duitsland, pusher, verbod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.