Apple verstuurt uitnodiging iPhone-event 10 september 2013

De nieuwe iPhones worden op 10 september aangekondigd. Apple heeft officieel de uitnodigingen verstuurd voor het evenement, dat om 19:00 uur Nederladnse tijd in San Francisco plaatsvindt.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apple event 10 september
Apple heeft zojuist een uitnodiging verstuurd naar de pers voor een speciaal evenement dat zal plaatsvinden op dinsdag 10 september 2013. De verwachting is dat Apple hier de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C zal aankondigen. Apple verklapt in de uitnodiging niet wat er op het programma staat, maar in voorgaande jaren waren uit de e-mail flink wat hints af te leiden. Apple heeft gekozen voor kleurrijke bolletjes met de tekst “This should brighten everyone’s day”. Oftewel; vrolijk gekleurde toestellen voor iedereen?

Net als afgelopen jaren vindt de presentatie plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. De locatie is de Apple-campus in Cupertino. Het is nog onduidelijk of het Apple-evenement via een livestream online bekeken kan worden, maar we gaan er vanuit dat dat wel het geval is. Vaak wordt dit pas op de dag van het evenement zelf duidelijk. Wij zullen hoe dan ook verslag doen van alle aankondiging die Apple tijdens de presentatie zal maken.

Zet het event gelijk in je agenda! of meld je aan voor ons Facebook-event.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Net als voorgaande jaren hebben we de beste en snelste Nederlandstalige berichtgeving over de aankondigingen. Geen oeverloos gebabbel over randverschijnselen, maar duidelijke artikelen waarbij je meteen met andere lezers in discussie kunt gaan. Als er een livestream is, zullen we daar melding van maken. We zullen dit jaar iets spaarzamer gebruik maken van Twitter, maar je leest daar natuurlijk wel alle belangrijke hoofdpunten, op het moment dat het nieuws plaatsvindt. Moet je op 10 september werken, dan krijg je via ons Twitter-account @iCulture al het belangrijke nieuws mee.

Volop speculaties

Online wordt al lange tijd druk gespeculeerd wanneer Apple de nieuwe iPhones gaat onthullen. AllThingsD meldde al in augustus op basis van anonieme bronnen dat Apple op 10 september een speciaal iPhone-evenement zou organiseren. Dit gerucht werd beaamd door de vaak zeer betrouwbare Jim Dalrymple, die nauwe connecties binnen Apple heeft. Op het moment zijn er een aantal theorieën wat er allemaal wordt aangekondigd. De meest waarschijnlijke plannen hebben we hieronder op een rij gezet.

iPhone 5S verwacht

gouden-iphone-5sAlle geruchten wijzen er op dat Apple tijdens de presentatie de iPhone 5S zal onthullen, de opvolger van de huidige iPhone 5. Net als vorige iPhones zal de iPhone 5S hoogstwaarschijnlijk een snellere (A7?)-processor bevatten. Qua ontwerp is de iPhone 5S grotendeels gelijk aan de iPhone 5. Eerdere S-modellen van de iPhone weken namelijk qua design niet af van hun voorganger, op een paar uiterst subtiele details na. Een gouden model die volgens insiders meer neigt naar een champagnekleur, maakt het mogelijk om de nieuwste iPhone makkelijk te onderscheiden van de iPhone 5. Ook nieuw in de iPhone 5S is een vingerafdrukscanner, die ervoor zorgt dat alleen jij langs het ontgrendelscherm kunt komen.

iPhone 5C: goedkope middenklasser

4-inch budget iPhone rood bovenkant en onderkantApple zal dit jaar voor het eerst twee nieuwe iPhones aankondigen. Volgens vele geruchten zal naast de iPhone 5S ook de iPhone 5C worden onthuld. Deze plastic iPhone zal verkrijgbaar zijn in meerdere kleuren (wit, geel, blauw, groen en roze) en krijgt net als de iPhone 5 en iPhone 5S een 4-inch display. Het lijkt enigszins aannemelijk dat dit ook gewoon een retinascherm zal worden. Veel is niet bekend over de technische specificaties van de iPhone 5C, maar er is wel veel gespeculeerd over hoe deze nieuwe iPhone op de markt wordt gebracht. Het zou gaan om een nieuwe middenklasser, die qua prijs tussen de iPhone 4S en de iPhone 5S in zal zitten. Vermoedelijk kost hij rond de 400 dollar, ofwel rond de 400 euro.

iOS 7 Golden Master

ios 7Apple test sinds WWDC 2013 iOS 7 en met de onthulling van een nieuwe iPhone moet de Golden Master-versie (de definitieve versie voor ontwikkelaars) van de testsoftware wel zeer nabij zijn. De Golden Master is nagenoeg identiek aan de uiteindelijke versie van iOS 7 die uiteindelijk beschikbaar zal worden gesteld en vooraf wordt geïnstalleerd op iPhones, iPads en iPods. De verwachting is dat Apple iOS 7 Golden Master zal vrijgeven meteen na de iPhone-presentatie. Dat geeft Apple ook nog de ruimte om mogelijk nieuwe functies te demonstreren tijdens de aankondiging. Uiteraard is er nog een mogelijkheid: in een e-mail van Siri-partner Nuance stond vermeld dat Apple op 10 september iOS 7 gelijk al publiekelijk beschikbaar wil stellen. Die kans lijkt ons echter miniem.

Lees alles over iOS 7 in ons zeer uitgebreide Dossier: iOS 7

iPad 5 en iPad mini 2?

ipads mini 4 en 5 martin hajekAanvankelijke geruchten over het Apple-evenement spraken alleen over nieuwe iPhones. Bloomberg veroorzaakte wat verwarring door te beweren dat de iPad 5 en iPad mini 2 ook op 10 september aangekondigd zouden worden. Maar kenners hebben dit gerucht al ontkracht. Het lijkt daarom aannemelijk dat Apple dezelfde strategie als in 2012 zal toepassen: een iPhone-onthulling in september en een iPad-presentatie later in het jaar, vermoedelijk in oktober.

iWatch in 2014

Hoewel we dit jaar een hoop geruchten voorbij zagen komen over de iWatch, lijkt de kans niet heel groot dat deze tijdens het Apple-evenment wordt gepresenteerd. Wellicht moeten we tot 2014 wachten op de iWatch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 12:17
Categorieën Apple, iDevices, Round-up
Onderwerpen evenement, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.