Foto’s tonen mogelijke componenten voor iPhone 5S en iPhone 6

Op internet zijn foto's verschenen van componenten, bedoeld voor de iPhone 5S en iPhone 6.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nowhereelse iphone 5s en 6De Franse website NoWhereElse.fr heeft de gewoonte om componenten van nieuwe iPhones en iPads te publiceren, ver voordat de toestellen op de markt komen. Normaal gesproken waren we bij de zoveelste onscherpe foto al lang afgehaakt – ware het niet dat de foto’s van NoWhereElse achteraf meestal wel blijken te kloppen. De foto’s hieronder tonen vermoedelijke componenten voor de iPhone 5S en iPhone 6.

Eén woord van waarschuwing vooraf: de iPhone 5S en iPhone 6 bevinden zich nog niet in massaproductie. Het gaat dan ook vermoedelijk om prototype-onderdelen, die nog kunnen veranderen. Het zal nog maanden duren voordat de nieuwe toestellen op de markt komen. Op de foto’s zie je de luidsprekermodules voor de iPhone 5S en iPhone 6, beweert de website. Ze zijn afkomstig van een bron die banden heeft met één van Apple’s toeleveranciers.

iphone 5s en iphone 6 componenten

Vogens de bron zal Apple afwijken van het normale releaseschema van één iPhone per jaar. In plaats daarvan komen er in 2013 drie iPhones uit. De iPhone 5S is een kleine verbetering ten opzichte van de iPhone 5 (zoals was te verwachten). De iPhone 6 zal een redesign krijgen. Dit is in lijn met wat Apple eerder al heeft gedaan: de iPhone 3G, iPhone 4 en iPhone 5 kregen een compleet vernieuwde behuizing (dat wil zeggen: ‘compleet vernieuwd’ volgens Apple-begrippen), terwijl de iPhone 3GS en iPhone 4S qua behuizing gelijk zijn aan hun voorganger. De derde iPhone die Apple in 2013 uitbrengt zou een grotere, phablet-achtige iPhone kunnen zijn die in het geruchtencircuit bekend werd onder de naam iPhone Math of iPhone +.

iphone componenten iphone 5 en iphone 6

Eén van de modellen komt volgens de geruchten tussen maart en juli uit, de andere twee meer richting het eind van het jaar, zodat Apple nog net de feestdagenperiode kan meepakken. Hoewel foto’s van gelekte componenten vaak weinig details weggeven, zorgen ze er wel voor dat vooraf al veel informatie over nieuwe iOS-apparaten bekend worden. Bij de iPhone 5 was vooraf al zoveel bekend, dat een grafisch artiest in juni 2012 al behoorlijk accurate plaatjes kon maken van het toestel, dat pas in september officieel werd aangekondigd. Die afbeeldingen spreken vaak meer tot de verbeelding dan de slordig gemaakte foto’s van componenten, die nu uitlekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2013, 20:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5s, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.